Charlotte Gainsbourg

Der har været stille omkring den franske skønhed Charlotte Gainsbourg siden jubelårene 2009 og 2010, hvor hun blev hyldet for alt fra sin rolle i Lars Von Triers ’Antichrist’ til den Beck-producerede plade ’IRM’. Og en helt ny plade har vi stadig til gode, for ’Stage Whisper’ består af en række ikke tidligere udgivne numre, primært fra indspilningen af ’IRM’, og så en række live-numre.

De nye numre svinger lidt i kvalitet og er meget afhængige af produktionen, for Charlotte Gainsbourgs kølige stemme har en tendens til at glide over i det anonyme. Et nummer som ’All the Rain’ er dystert og dramatisk med et godt omkvæd, mens det bedøvende ’White Telephone’ mangler retning i sin opiumsagtige tåge af en popsang. Hvad sidstnævnte ikke formår, lykkes til gengæld for ’Anna’, der med luftige akkorder og en drilsk citar skaber et delikat stykke psychedelia light.

Den bittersøde duet ’Got To Let it Go’ med Charlie Fink fra engelske Noah & The Whale egner sig fint til at have i ørerne på en vintergåtur, og er et af den slags numre, der vokser sig større efter hver gennemlytning. Live-numrene er udmærkede, men har nok mest af alt interesse for meget dedikerede Gainsbourg-fans. Samlet set er ’Stage Whisper’ lige så rodet som man kunne forvente, men man får en god håndfuld kølige og forførende popsange, der gør pladen til en positiv oplevelse.

Charlotte Gainsbourg. 'Stage Whisper'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af