Nikolaj Nørlund

The godfather af dansk indierock har aldrig været bleg for at invitere forskellige legekammerater inden for i sit lille, musikalske reservat – heller ikke nogle af dansk musiks yngre løver. Således har Nikolaj Nørlund på sit nye album ‘Alt sammen, lige nu’ tildelt Figurines-frontmand Christian Hjelm en fremtrædende birolle, hvor Hjelm bidrager med vokal, guitar og så videre på samtlige af albummets ti skæringer.

Heldigvis viser mødet mellem de to generationer i alternativ dansk rock sig som værende aldeles frugtbart og vellykket. I albummets inner sleave står trykt: ‘Tak til Christian Hjelm for en vild tur’, og at dømme ud fra musikken lyder det grangiveligt også som om, at det har været fornøjeligt for de to at indspille albummet. Her er især Hjelms lyse vokal med til at tilføre det Nørlund’ske univers nye nuancer, mens hovedpersonen selv virker mere sprudlende og veloplagt end længe, hvilket fremgår tydeligt på for eksempel den piskende poptræffer ‘Man bliver forsinket så let’, den gyngende nattehyldest ‘Over målet’ og den mere dystre ‘Iltmasken’, hvor de elektriske guitarer for alvor får lov at slå lidt gnister.

Ligeledes vidner ‘Ringvejen’ om, at Nørlund for alvor har fundet glæden ved den elektriske rock igen, mens den klaverbårne ‘Barbara’ beviser sangsmedens fortsat eminente evner for balladekunst. Nikolaj Nørlund anno 2012 er med andre ord rigtig godt selskab. Og lad os håbe, at samarbejdet med Christian Hjelm ikke bare er en engangsforestilling, da han komplementerer Nørlunds sange fortrinligt.

Nikolaj Nørlund. 'Alt sammen, lige nu'. Album. Auditorium/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af