Clemens

Det er svært at høre, hvis man ikke lige vidste det, men Clemens var en gang en rapper, der kunne bide skeer med flere af sine berømte amerikanske kollegaer. Pseudonymet ’Den lyriske 9mm’ gav god mening på den danske rapscenes 90’er-genopstandelse ’De grimme ællinger’ og debuten ’Regnskabets time’, mens svenskerne også fik øjnene op for den danske Nas på hans samarbejde med Petter. Men med seneste udgivelse synes sådanne meritter efterhånden meget langt væk. Noget tyder nemlig på, at en af landets dygtigste freestylere har fået mere hang til dansegulvet end til battle-ringen.

Som en ildevarslende skrift på væggen blev singlen ’Champion’ smidt i forvejen, og desværre er den fermt konstruerede, men aldeles proteinfattige dance-pop herfra blevet et gennemgående musikalsk tema for resten af skiven, lige med undtagelse af det herligt vanvittige åndehul ’Klip’. Og det er synd, mest fordi manden stadig besidder en ret stærk levering, men også fordi der faktisk er nogle vedkommende og sine steder ganske tankevækkende lyriske temaer til stede.

Men selv i de mere alvorstunge passager, hvor et tungt beat og nogle tørre strygersamples kunne have pyntet, er den musikalske indpakning så utroværdig poppet, at hele projektet kommer til at fremstå fortænkt og hitlistekalkuleret. Med Kato og Nexus bag pulten kræver det i hvert fald sin mand at rappe om »hvor fedt det er at være hiphopper«.

Clemens. 'Ingen kender dagen'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af