Kandy Kolored Tangerine

Københavner-kvartetten Kandy Kolored Tangerine er nået til en selverkendelse efter sit debutalbum. Det er slut med kun at have hovedet begravet i distortion-pedaler og mol-akkorder – og med begrebet ’Skygaze’ har bandet vendt sit støjende og semi-blege shoegaze-ansigt ud mod dansegulvet og op mod forårssolen på bandets anden langspiller.

Støjgruppen har begået en vellykket toer, der lever bedst i sin nye up-tempo, optimistiske tilgang til kompositionerne, og som utvivlsomt vil sætte sit svedduftende præg på bandets live-koncerter hen over sommerhalvåret. Men efter endt gennemlytning sidder man tilbage med en skizofren smag i munden over et album, der vil for meget.

Efter en lidt tam åbner demonstrerer nummeret ’Timemachine’ med sit pulserende tema og dansevenlige omkvæd for alvor, at Kandy Kolored Tangerine har været en tur i tidsmaskinen. Og danseeksperimenterne forsætter på de efterfølgende numre, der leveres med en charmende støjpop-attitude og ørehængende omkvæd som i ’You Are, Boy’. Undervejs punkteres festen dog en smule af den syv minutter syrede, nærmest mediterende ’This Odd Fight’, der pludselig sender pladen i en anden retning.

Forsanger Tom Moriis, som for mere end et årti siden ledte hedengangne Pockets, har som led i bandets transformering gjort sin vokal lysere, og det klæder bandets udtryk. Tekstuniverset er en smule naivt, men det harmonerer egentligt fint med albummets lydtapet, der gennemgående er temmelig fordomsfrit og som typisk for ’Skygaze’ ikke på nogen måder forsøger at tilpasse sig en skabelon.

Kandy Kolored Tangerine. 'Skygaze'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af