M. Ward

De seneste par år har Portland-sangskriveren Matthew Ward dedikeret sin tid til de musikalske sammenskudsgilder med henholdsvis Zooey Deschanel i den retro-poppede duo She & Him samt supergruppen Monsters of Folk i selskab med kammesjukkerne Jim James, Coner Oberst og Mike Mogis. Nu er M. Ward imidlertid parat med sit syvende udspil i eget navn, der er det første fra sangskriverens hænder siden 2009’s bundsolide ‘Hold Time’.

Albummet fortsætter musikalsk hvor forgængeren slap, da sangskriverens kompositioner fortsat tager deres udgangspunkt i folk- og countrytraditionen. Wards fortolkning af americana-genren er fortfarende alsidig, og her gives der både plads til de afdæmpede stunder med den akustiske guitarklimpren i centrum, de støvede og bluesede ørkenvibes, samt momenter af mere munter og løssluppen karakter.

Det intime udtryk forvaltes fornemt på den sagte åbner ‘Clean Slate’ og på den klaverbårne ballade ‘Crawl After You’, hvor de sagte strygere diskret får lov at smyge sig om den døsige vokal. Der er dømt dreven og lurvet lo-fi-blues på ‘Watch the Show’, hvori Ward giver den i rollen som forførisk tv-vært, mens han på singleudspillet ‘Primitive Girl’ har formået at skrue en svært iørefaldende og lystigt slingrende popperle sammen.

Undervejs og navnlig mod slutningen forekommer der dog også mindre inspirerende og mindeværdige stunder, så albummet ikke helt når op på forgængerens niveau, men overvejende er M. Ward dog fortsat en særdeles begavet, behagelig og kompetent sangsmed at være i selskab med.

M. Ward. 'A Wasteland Companion'. Album. Bella Union/Cooperative.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med