Rough Days For Diamond Trade

Det er ikke sjældent, at bands udtrykker en udefineret længsel gennem distortet guitar og synth bundet op på hovedsageligt elektroniske trommer. Men nogle gør det bedre end gennemsnittet. Soloprojektet Rough Days For Diamond Trade, som danske Frederik Sølberg (Ghost Society og tidligere Lake Placid) står bag, er et af disse.

Debut-ep’en præsenterer et gennemført univers, hvor en fornem produktion demokratisk fordeler lige meget plads til de smukt arrangerede instrumenter i det velproportionerede lydbillede. Det danner rammer for kompositioner som i sin genkendelighed låner fra popmusikken, men i sin evige søgen efter en drømmende himmelflugt som klimaks skæver til den elektroniske musiks struktur.

Netop mødet mellem det elektroniske og organiske er et af projektets helt store aktiver. Smukkest udført på ep’ens stærkeste kort, åbningsnummeret ’Anywhere’, hvor rumklangen skrues helt op, mens Sølbergs vokal messende gentager »I’ll do anything for us« og »I’ll go anywhere with you« på en bund af håndklap og stabilt travende trommer. Simpelt, men utroligt effektivt – ikke mindst når en sørgmodig cello i nummerets sidste del introduceres, og sammen med projektets karakteristiske dreampop-synth frembringer en stemningstung, men samtidig smidig og elegant forløsning.

’Anywhere’ er ganske repræsentativ for ep’ens fire numre, og det er en styrke såvel som en svaghed for debuten. Afveksling i stemning, instrumentering – og ganske ofte også i numrenes struktur – er ikke-eksisterende. Det gør Rough Days For Diamond Trade til et lettere forudsigeligt bekendtskab, men skaber samtidig en selvsikkerhed i udtrykket som mange debutanter må misunde.

Rough Days For Diamond Trade. 'Somehow'. Ep. Looking Forward.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af