Tom Petty & The Heartbreakers – befriende fængselsrock

Der var bestemt ingen grund til at flygte ud af den gamle fængselsgård, da 61-årige Tom Petty og hans veloplagte Heartbreakers besøgte Horsens og optrådte i Danmark for første gang siden 1987. De 5000 fængselsgæster var nemlig vidne til en opvisning i tidsløs og sprællevende amerikansk rock’n’roll af den bedste slags.

»Hvad hulen laver Soundvenue til sådan en gammelmandsbegivenhed,« ville en fadølsdrikkende, midaldrende mand gerne vide. En del nyere bands betragter Tom Petty som en koryfæisk inspirator i fæng(sl)ende rockmusik – og som en nærmest symbolsk respons på mandens bemærkning kunne man umiddelbart efter se medlemmerne af The Blue Van skeje ud for foden af den enorme scene til ’You Wreck Me’, der blev aftenens første højdepunkt.

I tusmørket blev Tom Pettys nasalt velklingende vokal perfekt flankeret af barndomsvennen Mike Campbells ustoppelige riffs, mens altmuligmanden Scott Thurston supplerede med fortrinlige mundharmonika-toner. På ’Learning To Fly’ agerede publikum omkvædskor, og flere gange blev det en anelse for sukkersødt, men det kan nok forklares med, at den blonde amerikaner bare er en yderst sympatisk herre.

At både The Strokes og Red Hot Chili Peppers er kommet på hitlisterne ved at kopiere Pettys sange, har blot fået ham til at trække på skuldrene og proklamere, at der er vigtigere ting i verden end at køre mavesure plagiatretssager om uskyldige popmelodier. Og med et samlet pladesalg på en million gange Pettys egen alder kan han vel også tillade sig at være ligeglad.

Mens midnatsskyerne trak ind over de gule fængselsmure, afsluttede Tom Petty & The Heartbreakers med to buldrende ekstranumre i form af ’Mary Jane’s Last Dance’ og ’American Girl’, og publikum kunne forlade den flotte ramme i Horsens med en befriende følelse.

Koncert. Fængslet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af