Beastie Respond – skarp og corny basmusik

Det var et på samme tid mellow og sexet set basmusik, Beastie Respond tilbød et veltilfredst og solbrændt publikum. Ganske passende til en lummer eftermiddagsbrandert.

Mens overfladen glimtede af poppede vokalsamples og funky 80’er-melodier, blev rytmernes hårdere dimensioner pakket ud med fløjlshandsker og en tålmodighed af den slags, der virker som om, den har en skjult dagsorden.

Læs live-anmeldelse: Icona Pop på Roskilde Festival

Skiftende mellem dubbede beats og mere livligt hastige tracks bevægede musikken sig mod et støt skarpere og mere klarsynet udtryk, men blev mødt og modarbejdet af lummert flashy keyboards og basgange. Netop spillet mellem det skarpe og det corny holdt musikken i en sær og fascinerende spænding, der dog godt kunne have været udfoldet endnu mere målrettet.

De præcise rytmer manglede snerten af risiko og intensitet i de afgørende øjeblikke, hvor de var klar til at udfolde sig med et Zomby-inspireret snigskud eller en Kuedo-agtig nervøsitet. Det samme gjaldt i en vis udstrækning de glimtende melodier, der sagtens kunne have været endnu mere vovede og skamløse.

Læs også: Festivaltendens: Denim for altid

Denne forsigtighed forhindrede også et mere tydeligt helhedsformat til koncerten, der derfor visse steder fik en lille snert af dj-set, hvilket var ærgerligt og unødvendigt, da Beastie Respond så åbenlyst havde masser af ideer og håndværksmæssigt ubeklagelige evner.

Koncert. Apollo Countdown, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af