Khalazer – Khalazer i effekt

Kun to år efter deres seneste fælles optræden på festivalen, var Khal Allan (fra rapgruppen Organiseret Riminalitet) og Dr. Lazer (fra spillemandsgruppen Analogik) tilbage til endnu en opvarmningstjans – et show der stillede (for) høje krav til publikum.

Med sig havde den cool weirdo-duo et mindre ensemble af Scratchmagic og Steen Rock på lydeffekter – effekter der i sidste ende blev for meget af det gode. Og når Khal Allan rappede »Jeg ta’r det stille og roligt«, passede det mindre på musikken end på crowden, der blev decimeret som settet skred frem – tålmodigheden var ikke stor onsdag tømmermiddag.

Læs også: Billeder fra Yo Fok-fest på skatescenen

Khal Allan har en ligefrem måde at eksekvere sine mildest talt snørklede rim på, men den ros han fik for sit album ’Tuder og Høvding’ har været svær at opnå live. Det er der en god grund til, for der stilles eddermanme store krav til tilhørere, når den detaljerige musik og de indviklede ordudgydelser vikles sammen til truende intense lyd- og stemningsbilleder.

Det lille undergrundshit ‘Nogen af os’ gik klart igennem, og typisk for koncerten hjalp det at være indviet i det mørke og sære, men også ret seje univers. Men med overdreven brug af ekkoeffekt og en bas, der for ofte overdøvede vokalen, blev det svært for Khalazer at komme helt ud over scenen. Ærgerligt at formidlingen af deres helt unikke værker ikke fik greb om publikum.

Koncert. Apollo Countdown, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af