Klumben & Raske Penge – dancehall-genier i energisk triumf

5 6

Sidste år hoppede de ifølge dem selv hegnet. I år fyldte de Pavilion Junior med søstre og makkere til langt uden for teltdugen. Klumben og Raske Penge ejer denne sommer, og med individuelle og fælles numre lukkede de festivalens første dag med en hæsblæsende time af anthem på anthem på anthem.

Læs live-anmeldelse: Eloq på Roskilde Festival

Fra første nummer, Klumbens ’Dancehall geni’, over Raske Penges ’Intelligent’ til lukkeren ’Rundt’ holdt det medbragte firemands-liveband dancehallen digital, men pryglede energi i de to rappere, så Raske Penges knæløft sjældent er set højere. Mens han speedrappede lige på kanten af evne, lå Klumben ufravigelig tight på beatet og lød næsten bedre end på plade. Og på gæstemikrofoner fungerede Mighty Mala og TopGunn ikke kun som medvokalister, men også som kyndige indpiskere.

Læs også: Se billeder – Så er Roskide 2012 i gang

Duoen kan som få i Danmark lave socialrealistiske betragtninger til ørehængere, uden at det bliver hverken tungt eller prædikende. Raske Penges nordvesthymne ’Bor her’ er for de indviede både relevant og spidsfindig, som en moderne slægtning til ’Langebro’. Og mindre kiksere i samspillet og lidt rodede overgange ødelagde ikke indtrykket af, at Pavilion Junior måske var en underbooking. Efter denne koncert kan få være i tvivl om, at ’Faxe Kondi’ er denne sommers største tune – giv dem nu nogle sponsorpenge – og at dancehall stadig godt kan gøres både autentisk og på dansk.

Koncert. Pavilion Junior, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af