Wiz Khalifa – spredte magi

Åbneren ‘When I’m Gone’ begyndte med linjen »And they say all I rap about is bitches and champagne«. Tag weed med i den ligning, og så ved du, hvad Wiz Khalifa handler om.

Han må dog betegnes som en yderst funktionel hashoman, for han både rapper og synger knivskarpt live. Med bas, trommer, keys og en dj i ryggen imponerede hovedpersonen, og det er sjældent, at en rapper kan fylde Arena og få hele teltet med fra start til slut – godt set af festivalen!

Læs live-anmeldelse: ASAP Rocky på Roskilde Festival

De poppede rapnumre er lette at synge med på – og det skal jeg love for, at publikum gjorde. Fællessangen til ‘Young, Wild & Free’, som Khalifa har lavet sammen med forbilledet Snoop Dogg, var intet mindre end imponerende, og amerikaneren fik skabt en fænomenal fællesskabsfølelse. Hovedparten af settet var fra hans seneste album ‘Rolling Papers’, men publikum sang lige så højt med på ældre numre fra Khalifas mixtapes ‘Kush & Orange Juice’ og ‘Cabin Fever’.

Da intensiteten faldt en smule, greb Pittsburgh-rapperen til call-and-response-tricket, og så var alle klar til hittet ‘On My Level’, der med en west coast-synthlinje over et snigende basspor fik alle i teltet til at føle sig temmelig cool.

Læs også: Street Style på Roskilde Festival

Heldigvis forfaldt Wiz Khalifa sjældent til at droppe vokalen i omkvædene, for han kunne sagtens følge numrene til dørs, og hans største hit ‘Black and Yellow’ rundede timen af, før et enkelt ekstranummer satte flot punktum for en positiv overraskelse.

Koncert. Arena, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af