Feist – coolness by design

På trods af at den svenske aftensol brændte som skærsilden selv, befandt man sig fredag aften på ingen måde på usikker grund, men derimod i glimrende og nærmest hyggeligt selskab med den canadiske sanglærke Leslie Feist.

Gik man og troede at den skulle stå på indfølt intimitet, tog man fejl. Iklædt guldnederdel og Ray-Bans indtog Feist nonchalant scenen. Coolness by design. Hun var grangiveligt ikke kommet for at lulle os i søvn, men derimod for at sparke en fest i gang. Og det lykkedes ganske overbevisende.

Feist fremstod som en aldeles imponerende (rock)guitarrist, der ingenlunde var bleg for at flippe ud i det ene rockede guitar-freak-out efter det andet, så settet, der mestendels var centreret omkring numre fra hendes seneste album ‘Metals’, fik sig et ordentligt rocksprøjt i venen.

Hun gav den gas i den gospelprægede ‘Undiscovered First’, hvor hun flankeret af den fortrinlige kvindelige kortrio Mountain Man inviterede til bønnemøde i indiekirken, hvorefter hun på imponerende vis fik publikum til at synge trestemmigt med på et sublimt cover af Nina Simones ‘Sealion’. Stærk tobak!

‘Limit to Your Love’ var omarrangeret nærmest til uigenkendelighed og tog sig ud som et brillant perkusivt utyske, hvor hovedpersonen også fik en undskyldning for at lege opfindsomt med vokaleffekter. Afslutningsvis joinede Wilcos Jeff Tweedy canadieren på scenen til en afdæmpet stjernestund i ‘You & I’. Her var der dømt skønt med skønt på, og den forventelige gåsehud meldte sin ankomst. »Are you with us?«, råbte Feist flere gange undervejs, og ja, det var vi sgu!

Koncert. Flamingo, Way Out West.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af