Woods

Syv album på syv år! Og sideløbende finder frontmand og sangskriver Jeremy Earl sågar også lige tid til at drive det tjekkede pladeselskab Woodsist. Her er altså tale om en oprigtig arbejdsiver, så man kan absolut ikke klandre de fire Brooklyn-drenge i Woods for at ligge på den lade side, selv om deres musik til tider lyder ganske chillet og tilbagelænet.

Kvartettens syvende langspiller har newyorkerne atter indspillet på egen hånd, men denne gang har indspilningerne som noget nyt fundet sted i Earls landlige hjem i Warwick, upstate New York, hvor frontmanden foruden arbejdet med musikken går og hygger sig med at gro agurker og tomater i sin urtehave.

Den landlige atmosfære går igen i musikken, der er mere luftig og umiddelbart melodiøs end på bandets tidligere udgivelser. Der er skruet lidt ned for eksperimenterne og lo-fi-æstetikken, så Earls fornemt ringlende og let folkede popmelodier får mere plads. I den forstand er det åbenlyst hørbart, at kvartetten er blevet dygtigere både kompositorisk og studieteknisk.

Læs anmeldelse: Woods ‘Sun & Shade’

De bedste eksempler på den udvikling høres på det brusende titelnummer, den herligt 60’er-solskinspoppede single ‘Cali in a Cup’, samt den lille akustiske perle ‘It Ain’t Easy’, hvorpå balancegangen mellem den luftige melodi og den mere tungsindige tekst sidder lige i skabet.

Midtvejs siver luften en smule ud af den melodiske ballon, og der går lidt tomgang i den på en række numre, men mod albummets slutning finder Woods tilbage på sporet, så det overordnede indtryk ender som en sensommerforelskelse af den bedre slags.

Woods. 'Bend Beyond'. Album. Woodsist.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af