Pusha T

Clipse var en af 00’ernes mest beundrede rapgrupper. Pusha T og Malice glorificerede deres hyperrealistiske crackdealer-fortællinger med Bibel-referencer, men deres verden var primært præget af overlevelseskamp, ikke af pompøs pragt. Nu er Malice kristen, og Pusha T befinder sig i et kreativt dødvande på Kanye Wests glimmerglamourøse G.O.O.D. Music. Dette mixtape er et skridt i den rigtige retning, men den tidligere ufejlbarlige rapper virker stadig underlig planløs, som var han løsrevet fra sit naturlige habitat.

De første Clipse-album var produceret af The Neptunes, hvis ikonisk spartanske synthbeats dannede en sonisk parallel til rappernes nådesløse rim (det er den slags beats, Odd Future flittigt efterligner). ‘Wrath of Caine’ har et enkelt Neptunes-beat, det varer halvandet minut og er mixtapets højdepunkt, men også den Young Chop-producerede ‘Blocka’, der lyder som en opfølger til G.O.O.D. Musics ‘Mercy’, viser en Pusha T, der snerrer så koldblodigt, at man igen tror på hans trusler. Omkvædet er et herkulisk kampråb: »Where I’m from, we go crazy with them choppas / sellin’ dope, goin’ diamond on my blocka«.

Læs også: Download ‘Wrath of Caine’

Men Clipse-rapperen tvinges også til at dele plads med frygteligt fordrukkent-lydende French Montana (‘Doesn’t Matter’), gyselige eurodancede heliumstemmesamples på ‘Only You Can Tell It’, og på ‘Millions’ erstattes Clipse-realismen med et teatralsk maksimalistisk udtryk – Pusha virker malplaceret på sit eget mixtape.

Efter lang tid med kun få glimt af håb (’Cruel Summer’-nummeret ‘New God Flow’, ‘Raid’ fra mixtapet ‘Fear of God’) er dette alligevel endelig et helt mixtape, hvor det gode er tæt på at opveje det dårlige.

Pusha T. 'Wrath of Caine'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af