The Hives – garagefest i kjolesæt

Om det var den let pebrede billetpris eller en generel dalende kærlighed til svenske mænd i smoking, der spiller hamrende banal garagerock er ikke til at sige, men Vega var i hvert fald et godt stykke fra udsolgt torsdag aften. Det lod The Hives sig heldigvis ikke gå på af og lige fra den indledende opfordring ‘Come On’ fik den fuld gas.

Forsanger Howlin’ Pelle Almquist er kongen af showmanship og vidste eksakt, hvordan han skulle håndtere det drengerøvs-befolkede publikum – faktisk professionel i sådan en grad, at det tog en tand af begejstringen, når han endnu en gang fyrede en serie call-and-response af.

Læs anmeldelse: The Hives ‘Lex Hives’

The Hives er aktuelle med albummet ‘Lex Hives’, men formåede klogeligt at blande sætlisten, så der med forholdsvis korte intervaller kom et af de gamle hits. ‘Main Offender’ og ‘Hate To Say I Told You So’ lød fortsat ligeså flabet fantastisk som i de glade 00’er, hvor The Hives var en yderst forfriskende fuckfinger til tidens amerikanske rædselsregime med Fred Durst i spidsen. Udover at have skiftet de gamle sort/hvide jakkesæt ud med høj hat og kjolesæt har The Hives ikke fornyet sig særligt meget de sidste 10-12 år, og det er både befriende og trivielt – lidt som hvis D-A-D var fortsat med cowpunk og drengerøvshumor og ikke forsøgt sig med seriøs voksenrock.

The Hives gør det, de er bedst til, men udfordrer hverken sig selv eller publikum, hvilket de fremmødte på Vega i øvrigt var fløjtende ligeglade med. Aftenen sluttede forudsigeligt med braget ‘Tick Tick Boom’, timet og tilrettelagt.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af