Beastie Respond

Beastie Respond har i lang tid antydet, at han ikke længere vil karakteriseres som endnu en drum’n’bass-kunstner. På fuldlængdedebuten lader det til, at den transformation er fuldendt. Albummet er milevidt fra ‘Syncopy’ og ‘Be Quiet,’ så forventer du mørk undergrund, bør du finde nye favoritter. Tobias Pedersen har nemlig flyttet fokus fra de britiske basmusikere til Rusties maksimalisme og Kuedos stemningsfyldte bladerunnercore.

Det er noget af et spænd, og det er ikke urimeligt at tænke, at Rusties skingre legesyge dårligt kan forenes med Kuedos indadvendte stemningsbilleder. Beastie Respond beviser dog det modsatte. Faktisk er genrekrydsningerne på ‘Crystal Palace Inn,’ ‘Werk’ og ‘The Busdriver’ blandt pladens højdepunkter, mens mere regelrette størrelser som ‘Initial’ og ‘Please Stop Running’ aldrig bider sig fast. Eneste undtagelse er den dystre ‘Before Dawn,’ som med et fantastisk velklingende hav af bas bevæger sig mod det lovede morgengry med tunge skridt.

Læs anmeldelse: Beastie Respond ‘Fictitious Nostalgia LP Sampler’

‘Before Dawn’ er glimrende bevis på, at Pedersen fortsat kan, hvad ingen nogensinde har tvivlet på, han kunne. Efter 40 minutter står det dog også klart, at han kan langt mere end det. Hvis målet med debutalbummet var at tage de første skridt med egne ben på uprøvet grund, er resultatet en ubetinget succes.

‘Fictitious Nostalgia’ har stadig knaster nok til, at albummet formentlig hverken bliver det sidste eller det bedste, vi hører fra Tobias Pedersens hånd. Nu hvor de første skridt er taget, mangler vi dog stadig svar på, hvad vejen væk fra basmusikken fører til.

Beastie Respond. 'Fictitious Nostalgia'. Album. Teal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af