Majical Cloudz

’Underspillet’ er et ord, der tit bliver brugt, når talen falder på Majical Cloudz, og det er bestemt ikke helt skævt. På deres debut hos det traditionsrige pladeselskab Matador dyrker den canadiske duo en helt simpel og atmosfærisk lyd, hvor dybe synthklange akkompagnerer Devon Welshs melankolske vokal.

På både titelnummeret og ’This Is Magic’ får man ikke så lidt af en Nick Cave-vibe, for canadierne formår det samme, som Cave kan i sine mest afdæmpede øjeblikke, nemlig at suge lytteren ind og skabe en intens oplevelse ud af få virkemidler. En karismatisk vokal og en dragende klangbund er alt der skal til.

Herfra stiger tempoet en smule, og vi nærmer os mere den elektroniske stil, som Welsh tidligere var eksponent for, uden at det dog på nogen måder bliver dansabelt. Albummet er en nærmest filmisk oplevelse, som uden tvivl kunne fungere fantastisk i den rette setting med de rigtige visuals. Udelukkende som lytteoplevelse kræver det indlevelse og tålmodighed, og man får ikke meget foræret af det noget kaloriefattige tekstunivers, men det til trods formår Majical Cloudz at ramme den rette blå tone og undgå tomgang.

Sidstnævnte blandt andet ved hjælp af et nummer som ’Hi Mister’, der er en tåget klubdrøm, der febervildt tripper i retningen af et klimaks. Den ambiente og vuggevise-agtige ’Notebook’ runder et fint album af.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Majical Cloudz. 'Impersonator'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af