Ukendt Kunstner ‘Neonlys’

Natten er lunefuld i ungdommens København. Det ene øjeblik fest og flirt, det næste lamper, lys, ensomhed, dagen derpå. Producer Jens Ole McCoy og rapper Hans Philip har helliget sig døgnets eftertimer, og fremviser et gennemført produkt af tungsindet midnatsrap.

Historien og musikken spiller konstant overens, som på det næsten electropoppede titelnummer, hvor den boblende produktion ledsager happy-go-lucky-drømmen om damer og dollars: »Skattefar spørg’ sikkert en dag hvor jeg har mine kroner fra / men indtil da lader jeg pengene syngene som en opera«.

Philip rapper med vid, omtanke og overskud, og enkelte gange grader af naivitet. Som en slags hverdagspoet 2.0 med referencer til både Nik & Jay og Niklas og Peter Belli og ’De Skrigende Halse’.

Læs også: Top Track: Ukendt Kunstner ‘Langt væk’

Overskyggende er dramaet, tungsindet – fra ‘Lørdag aften’s flygtige eventyr til ‘Søndag morgen’s instrumentale eftertænksomhed. For natten er en jungle, der ikke altid er til at finde rundt i. ’Fucking nummer’ er således en observation af byens spil, som det på trods af en erkendelse af ligegyldighed er svært at smutte fra. Tilsat et mildt trommespor og hjemsøgende blæsere er illusionen total, og McCoy formår gennemgående at lægge ligelig patos i lydsiden.

Synths glitrer som stjernehimlen, mens de slæbende beats svæver flygtigt som tåge over Dronning Louises Bro. Musikken er ikke bare et springbræt til Philips lyriske udfoldelse, og på ’Langt væk’ er det elektriske piano mindst ligeså melankolsk som historien om at blive væk fra sig selv.

Det bedste ved det hele? Det føles som om, makkerparret har mere i sig.

Download ‘Neonlys’ HER.

Ukendt Kunstner ‘Neonlys’. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af