Arctic Monkeys – velsmurt britisk hitmaskine

Arctic Monkeys – velsmurt britisk hitmaskine
Foto: Benjamin Lund Nielsen

»Er det okay, vi spiller et nyt nummer?«, spurgte forsanger Alex Turner forsigtigt halvt inde i Arctic Monkeys koncert på NorthSide. Spørgsmålet faldt bedst som det britiske rockband tog en tempomæssig timeout efter en storm af hits som ’Brianstorm’, ’Dancing Shoes’, ’Teddypickler’, ’Don’t Sit Down ’Cause I Moved the Chair’ og ’The View From the Afternoon’, for bare at nævne nogle få, havde blæst ud over publikum i sådan en fart, at de to storskærme var nødt til at bede publikum tage den lidt med ro.

Der er sket noget med Arctic Monkeys, siden de i sidste halvdel af 00’erne dikterede lyden af flabet indierock. Rent visuelt kunne det ses på den evigt cool forsanger Alex Turner, der havde skiftet denim ud med tweed og sat sit hår i en 60’inspireret pomadefrisure. Også lydmæssigt har det britiske band modnet sig – særligt Jamie Cooks’ guitarspil har fået en anelse mere skarphed og nuance, hvilket klæder bandets lyd.

Læs også: Publikums yndlingskoncerter på NorthSide

Resultatet på den musikalske bundlinje er dog nogenlunde det samme som den, der forførte en hel generation for syv-otte år siden, og som stadig gør det i dag. Også på NorthSide, hvor særligt ’I Bet You Look Good on the Dancefloor’ og ‘When the Sun Goes Down’ fik hele festivalpladsen til at hengive sig til den velsmurte britiske hitmaskine fra industribyen Sheffield.

Man havde dog lidt på fornemmelsen, at de fire briter godt kunne have skruet en tand mere op for attituden og givet lidt mere bid til det, der trods alt blev de sidste gedigne rockakkorder på årets festival.

Koncert. Blå Scene, NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af