Bikstok Røgsystem – folkelig dancehall-legestue i solen

Bikstok Røgsystem – folkelig dancehall-legestue i solen
Foto: Philip Bo

Bikstok Røgsystem gjorde et fortrinligt comeback på Northsides sidste festivaldag og rullede en veloplagt koncert ud for et sultent publikum, som under det seneste års veritable dancehall-bølge kun kan have følt et endnu større savn efter nyt liv og ny lyd fra de danske genrehelte. Det er trods alt hele fire år siden trekløverets seneste få koncerter og dobbelt så lang tid siden deres velmagtsdage omkring albumdebuten ‘Over stok og sten’.

Årene under broen kunne ikke mærkes og stokken var friskere end nogensinde med et organisk, velspillende liveband i ryggen, der blandt andet talte Eaggermans bedre halvdel fra EaggerStunn – Kristoffer ‘Stunn Gunn’ Sjelberg på trommer. Der var dømt ren legestue i solen og ovenpå Gogol Bordellos kyndige opvarmning fik Blæs, Eaggerman og Pharfar, med de to førstnævnte i rollen som piskesmældsstramme flow-diktatorer i front og Pharfar som den mere bølgende, vildt udskejende skrydeprins hurtigt sat festen i system med åbneren ‘Penge på græs’, der vist også kronologisk set var noget af det første lyd fra røgsystemet i sin tid.

Læs også: Publikums yndlingskoncerter på NorthSide

Skulle man indvende noget imod denne folkefest, var det, at man godt kunne mærke, at Bikstok Røgsystems bagkatalog begrænser sig til et enkelt album. Udover repertoiret fra ‘Over stok og sten’ luftede de tre humørbomber nemlig kun to nye numre, det ene singleforløberen ‘Delerium’ fra deres kommende album som lukker.

Koncerten blev måske også lidt vel tilbagelænet og snakkesalig i perioder mellem numrene, men til gengæld var det herligt at opleve gamle klassikere i både velkendt, men også til tider helt nyt dress, som eksempelvis en happy-go-lucky røvballe-ska-udgave af ‘Fabrik’, som fik pladsen foran Grøn Scene til at blævre som budding. Et bravo til et røgsystem i fin festivalform.

Koncert. Grøn Scene, NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af