Odd Future – uregerlig ulvefest

Odd Future – uregerlig ulvefest
Foto: Tom Spray

Forudsætningerne var egentlig ikke ideelle. Efter et par mindre fantastiske album er euforien omkring Odd Future døet lidt hen. Desuden aflyste vidunderbarnet Earl Sweatshirt sin medvirken på grund af lungebetændelse, og ulve-gruppens bløde stemme, r’n’b-fænomenet Frank Ocean, var heller ikke med – han spillede senere en solokoncert et par hundrede meter væk i et udsolgt Tap1.

Læs live-anmeldelse: Frank Ocean i Tap1

Men bekymringerne blev hurtig fejet væk. Ligesom til ASAP Rocky-koncerten for to ugers tid siden var publikum unge, klædt på som koncertens stjerne og ekstremt vilde. Da Odd Future endelig gik på var det med manisk energi og stor legesyge: Det bøvede kaos på scenen smeltede sammen med det taknemligt tumultariske publikum, og vildest blev det til gruppens bastunge numre som Hodgy Beats’ ’SALE’ og ’Rella’ fra sidste års ’OF Tape vol. 2’.

Men slænget brændte ikke al deres energi af på én gang. Mindre frenetiske indslag som et par numre fra ’Wolf’, Tylers nye soloalbum, og spredte Mike G-soloindslag var tiltrængte oaser i ulvefesten. Netop Mike G var aftenens overraskelse. Hans flow var nuanceret og sikkert, og han rappede desuden som den eneste uden backup-rapper. Sammen med den meget engagerede Hodgy Beats løftede han koncerten, når Tyler havde travlt med at fjolle rundt.

Læs også: Se billeder og læs publikums reaktioner fra Odd Future i Store Vega

På et tidspunkt førte forvirring på scenen til, at Mike G troede, han skulle rappe, da ’Yonkers’-beatet startede. Resultatet var, at publikum måtte rappe hele første vers alene. Ikke ligefrem professionelt – men den manglende professionalisme er netop det unikke ved Odd Future: De virker stadig ligeså kaotiske og upolerede, som da de startede.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af