Animal Collective – rumvæsner med kommunikationsproblemer

Animal Collective – rumvæsner med kommunikationsproblemer
Foto: Philip Bo

Et stort gebis og oppustelige tentakler, der lignede de tilhørte et rumvæsen, indrammede Arena-scenen, da Animal Collective gik på. Der var derfor lagt op til, at firkløveret fra Baltimore ville fokusere på numrene fra deres nyeste udgivelse, ’Centipede Hz’, der søger at skabe en lyd, som kunne være kommet ud af en radiofrekvens fra rummet.

Showet startede da også ambitiøst til tonerne af ’Moonjock’ med en hårdt pumpende stortromme som fremdrift, men stemningen faldt desværre hurtigt til jorden. Folk havde svært ved at træde ind i det mere aggressive og rå lydunivers, med en mere klassisk instrumentering, som de eksperimenterende syrehoveder har skabt på den nye plade. Det var ærgerligt, når netop denne var omdrejningspunkt for koncerten.

Læs anmeldelse: Roskilde: Disclosire – popomfavnende house slog gnister

Da de endelig lukkede op for hitporteføljen med numre som ’Brothersport’, ’My Girls’ og ’In the Flowers’ fra ’Merriweather Post Pavilion’ lyste publikum op i glædesrus til lyden af de legesyge sample-collager og poppede, Beach Boys-klingende vokalharmonier. Men det var desværre for sent. Mange havde allerede hoppet ud af teltet og af Animal Collectives rumtrip.

Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af