Disclosure – popomfavnende house slog gnister

Disclosure – popomfavnende house slog gnister
Foto: Peter Witt

Med en seriøs samling samplers, keyboards og trommesæt skænkede Disclosure-brødrene, Guy og Howard Lawrence, en stramt koordineret koncert, der modtog publikums velfortjente hengivenhed.

De unge drenge lagde bestemt an med ’F for You’, hvis fængende flødevokal blev leveret fornemt af Howard – den ellers mere stille af brødrene. Som et overlagt orkestreret narrativ udskiftedes mikrofonen umærkeligt med en bas, og pludselig tog festen fart med ’When a Fire Starts to Burn’ og nåede herefter passende klimaks med det lidt ældre hit ’Boiling’. Nu var der dømt house-fest i den allermest kogende kaliber.

Læs anmeldelse: Roskilde: Kendrick Lamar – publikum tog teten

Deres just ankomne debutalbum ’Settle’ er blevet både rost og klandret for at gå op i lutter hitpotentiale, og ligeledes balancerede deres optræden hele vejen igennem på en knivsæg for at det ligetil forkælelsespotentiale, indeværende i sangenes popformularer, ikke kammede over i ren forudsigelighed.

Men Disclosure balancerede mesterligt, og fordi sangenes formelbaserede selvsikkerhed både blev kombineret med spontane effektvariationer og overlegne tekniske sats gik musikken så rent ind, at den slog gnister.

Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af