El-P – svingende kvalitet

El-P – svingende kvalitet
Foto: Malthe Ivarsson

Backingbandet Chin Chin stod for at supplere de båndede beats fra El-P’s hårdtslående bagkatalog, og så kunne brooklynitten koncentrere sig om at spytte, råbe og hvæse de samfundskritiske tekster. Men allerede fra den ambitiøse start med ’Drones Over Bklyn’ og det festlige hit ’The Full Retard’ gik det galt med både lyd og koncentrationen.

Først var lyden på Jaime Melines mic for lav til, at man kunne lade sig rive med af den tempofyldte rap, dernæst drillede en løs forbindelse, og efter en sikkert leveret svada – a capella – mod politiske systemer, var det musikken, der blev så diskret, at man midtvejs i showet knapt kunne fornemme melodi og hook under ’Tougher Colder Killer’. Desuden koncentrerede El-P sig i nogle minutter mere om at sparke en bold tilbage til publikum end at rappe. Det endte dog med en succesfuld helflugter, hvorefter bandet, med flot timing, spillede ’Can I Kick It’.

Læs også: Download nyt album fra El-P og Killer Mike

Det var derfor først, da Killer Mike dansede ind på scenen for at bidrage til fællesprojektet Run The Jewels, at koncerten kunne mærkes i maven. De to skævt smilende drengerøve iførte sig kæmpe guldkæder og leverede ’36” Chain’, ’Sea Legs’ og ’Get It’ som om, de aldrig havde lavet andet. Da El P efterfølgende fyrede den gamle, paranoide ’Deep Space 9mm’ af, var en sløj start ved at være glemt.

Koncert. Roskilde Festival, Cosmopol.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af