Flume – blandede basbolsjer

4 6
Flume – blandede basbolsjer
Foto: Peter Witt

I bagende sol gik to unge elektroniske musikere på hver deres orangefarvede scene. Flume, der er 21-årige australske Harley Streten, skulle fra Apollo-scenen konkurrere om publikums gunst med britiske James Blake, der samtidig spillede på Orange. Den koncert hørte man intet til, for Flumes tunge, beatdrevne og baspumpende lasernumre var høje og druknede lyden fra den minimalistiske brite og satte gang i hans egen lille skare.

Det var dog ikke kun en god ting. For i dele af koncerten var bassen så dominerende og tung, at den uddelte over stregen mavepumpere til lytterne og fjernede fokus fra musikkens andre lag. Således druknede vokaler og pianospil af og til i dundrende bas, der gjorde koncertens første tredjedel temmelig monoton.

Læs anmeldelse: Roskilde: James Blake – et solstik i ryggen

Sidesteppende stod Streten foroverbøjet inde i Apollos gab med åben mund over et spisebord dækket med Mac-computer, skrueknapper og drum pad og kreerede sine nakkebrækkende og dubsteppende trap-beats. De fungerede bedst på singlerne ’Holdin On’ og ’On Top’ med rapperen T.Shirt på backtrack, men i særdeleshed remixet af Disclosures ’You & Me’ fik gang i marken med sin opbyggende brassband- og strygerlyd og velkoordinerede temposkift. Samtidig gestikulerede Streten til publikums vildskab, mens han greb en trommestik og spillede aggressivt med på drum pad.

På skærmen bag ham kørte velvalgte visuals med alt fra et nøgent kyssende par over farverige dyr til et neonfarvet Daft Punk’sk tegnefilmsunivers og gav en god ekstra dimension til den ensomme mand på scenen. De visuals var nogenlunde lige så blandede som den pose med basbolsjer, Flume serverede for sit publikum.

Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af