Of Monsters and Men – lykkelig islandsk folk-saga

Of Monsters and Men – lykkelig islandsk folk-saga
Foto: Peter Witt

Of Monsters and Men virker som de typer, vi alle sammen ville ønske, vi havde gået på højskole med. Sympatiske, smilende og vigtigst af alt talentfulde. Arena havde nærmest overgivet sig på forhånd denne tidlige aften, men islændingenes livsbekræftende folk-anthems gjorde sig nu også fortjent til de voldsomme bifald.

Bandet har også fået mange gode festivalkilometer i benene i år efter besøg på alt fra Coachella til Glastonbury, men alligevel virkede det som om, der var noget særligt i luften denne aften. Alle Roskilde-nostalgikere holder af, når et nordisk band sejrrigt indtager festivalen til jubel for ivrigt flagende, tilrejsende landsmænd, og det gjorde Of Monsters and Men med usvigeligt effektive publikumsfavoritter som ’Mountain Sound’ og ’Little Talks’, der vejede op for mangel på kant eller vovemod med deres romantiske sødme og naive længsel, der klingede smukt under teltdugen.

Læs også: Alle Soundvenues anmeldelser fra Roskilde Festival

Koncerten sluttede med en sejrsrunde for den kvindelige forsanger Nanna Bryndís Hilmarsdóttir, der tog sig en slurk hvidvin og delte vand ud til publikum. Måske var sejren en anelse letkøbt, men hvad pokker gør det, når det lød så fint, som det gjorde?

Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af