Parquet Courts – et skizofrent slacker-bal

Parquet Courts – et skizofrent slacker-bal
Foto: Tue Blichfeldt

Den amerikanske kvartet har haft vind i sejlene i år, så det var en smule mærkværdigt, at det var et halvfyldt Pavilon Junior-telt, der tog imod Parquet Courts. Men det lod dog ikke til at have nogen som helst påvirkning på bandet, eller også opdagede de det ikke, da de langsomt og lettere stenede åbnede koncerten med den Pavement-klingende og charmerende ‘N Dakota’. Og sådan forsatte de et par numre med samme til tider disharmonerende charme og slacker-attitude.

Egentlig er det New York-baserede band mest kendt for deres punkede og fandenivoldske rockmusik, der tilsat et humoristisk og stenet tekstunivers er let tilgængeligt og pokkers smittende. Og det var også klart numre som den energiske ‘Borrowed Time’, ‘Got Me Wondering Now’ og slutteligt ryger-hymnen ‘Stoned and Starved’, der høstede de største bifald.

Læs også: Alle Soundvenues anmeldelser fra Roskilde Festival

Desværre lykkedes det ikke helt for Parquets Courts at dosere de to vidt forskellige fortolkninger af rockgenren til deres koncert, der derfor bølgede frem og tilbage mellem henholdsvis knytnæver hævet mod himlen og svajende blikket rettet mod jorden. Der manglede simpelthen en rød tråd gennem deres optræden. Potentialet var der, men blev forpurret af en enten lidt for lang jamsession eller lidt unødvendig smalltalk. Det ændrer dog ikke det faktum, at Parquet Courts i begge facetter af genren momentvis brillerede og beviste af deres åbenlyse kvaliteter.

Koncert. Roskilde Festival, Pavilion.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af