Moderat

6 6

Klicheerne om den svære toer er så tårnhøje og så veldokumenterede gennem den moderne musikhistorie, at man godt kunne have sine bange anelser, når Moderat nu endelig giver os opfølgeren til deres geniale debutalbum fra 2009. Men selv om meget nyt blod siden da er strømmet til den klubmusik, som de tre tyskere lader sig inspirere af, så er kombinationen af Modeselektors frækhed og Apparats sublime æstetiske sans på ingen måde blevet mindre skarp.

Allerede på den Burial-agtigt brummende intro kan man fornemme, at noget godt er under opsejling. Den bliver fulgt op ad den suveræne førstesingle ’Bad Kingdom’, som er et perfekt destillat af Moderats evner. Et flabet beat med et elefanttrut på off-beatet og en savlende kåd wobble-bas lægger grunden for Sasha Rings skønne melankolske kærlighedssang, og så kan det faktisk ikke gå galt.

Hør Top Track: Moderat ‘Bad Kingdom’

Det gør det heller ikke. Det ene nummer står stærkere end det næste, og der bygges kun til på det imponerende bagkatalog, som Modeselektor og Apparat kan præstere sammen og hver for sig. Klimakset kommer midtvejs i form af den ti minutter lange house-eskapade ’Milk’. I samme episke stil som The Field bliver der bygget babelstårne af liflig støj, svulstig bas og højtravende melankoli – ve den dj der ikke spiller dette track i sin fulde længde!

Læs også: Moderat kommer til Danmark

Tyskerne viser endnu engang verden, hvordan man skaber det perfekte spændingsfelt mellem popsensibilitet, nørdet electronica og full-on festglæde. Der er ikke plads til andet end næsegrus beundring.

Læs også: Vind billetter til Moderat i Koncerthuset

Moderat. 'II'. Album. Monkeytown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af