Avicii

Aviciis gennembrudshit ’Levels’ havde en uimodståelig simpel og medrivende melodistruktur. Men efter den sublime soulsanger Aloe Blacc henover sommeren er blevet skamredet på singleforløberen ’Wake Me Up’, og klistret ind i et dance-univers, der giver ubehagelige minder om grisefest, kan det ikke være de kunstneriske ambitioner, der har fået folk som Nile Rodgers og danske til at stille op til samme behandling på den svenske EDM-komets debutalbum.

Pladens første fire numre er således skåret nøjagtigt ens. En guitar- eller klaverakkord starter ballet i et roligt tempo, og i en stil, der har en form for klassisk amerikansk folk/country-feeling over sig. Et beat kommer på, en kvinde/herre-vokal sætter ind, mens intensiteten hurtigt bliver pumpet i vejret, så man bare ikke skal kunne lade være med at skråle med på omkvædet. Faktum er dog, at man efterfølgende står tilbage med samme oppustede følelse, som havde man spist en stor pose vingummibamser på et halvt minut.

Læs også: Her er 18 album du skal glæde dig til i oktober

Selv om ’Dear Boy’ med Mø på vokal er overlæsset med vrælende Skrillex-bas og kværnende synthesizer-hug, tager nummeret den tvivlsomme ære som bedste nummer i en samling anstrengende popmusik, der også byder på et nummer som ’Liar, Liar’, der lyder som en skampulet EDM-opdatering af gammel The Doors.

Står man ikke i en tilstand af kulminerende ekstase på et megastadion, et sted under syden sols på vej til at poppe champagne og andre berusende stoffer, er der ikke meget at komme efter.

Avicii. 'True'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af