Action Bronson

Download mixtapet HER.

Alt er som altid hos Action Bronson. Han rapper om avancerede madretter og obskure idrætsudøvere, sjældne biler og fremmede lande. Og selvfølgelig alle de piger han har. Eneste nyt er et (gentaget) ønske om at have et badeværelse med »face-to-face-toilets«.

Men Bronson har aldrig leveret sine genialt bizarre tekster i en så rå og ufiltreret version, som han gør det her. Et nummer på det første ’Blue Chips’-mixtape hed ’5 Minute Beats 1 Take Raps’, og den formel gælder stadig: Produceren Party Supplies finder et eller andet sample (tit noget med glimt i øjet som The Champs’ ’Tequila’), og smider så enten ligefremme boom bap-trommer på eller lader helt enkelt samplekildens trommer være urørte. Bronson rapper spontant og ubesværet. På ’9-24-13’ må han genstarte sit vers flere gange, mens han på højdepunktet ’Contemporary Man’ rapper over hele fem 80’er-hits af blandt andet Phil Collins og Peter Gabriel.

Læs anmeldelse: Action Bronson ‘Blue Chips’

Bronson sammenlignes tit med Ghostface Killah, men der er også noget Cam’ron-agtigt i absurde, rimtætte linjer som »I been gorgeous / mid-August / twin Porsches«. Cam’rons mest berømte linje er allitterationsbomben: »Drinkin’ sake on a Suzuki we in Osaka Bay« – dén udfordrer Bronson med »Speaking Arabic in Greece / grown men turn the keys to cheese, as I waterski Belize«.

Linjen er fra ’It Conerns Me’, der slutter med en acappella-freestyle, hvor ’græske mænd’ dykker efter blæksprutter som de tilbereder for Bronson, der høfligt takker på græsk (og altså ikke arabisk): »Efharisto, that was delicious«. Det samme kunne man sige om mixtapet.

Action Bronson. 'Blue Chips 2'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af