Mø – ukontrollerbar energibombe

4 6
Mø – ukontrollerbar energibombe
Foto: Henriette Frausing

Første gang jeg så optræde, troede jeg, at de febrilske fysiske udladninger var nervøse ticks – en kontrast til den ellers meget imødekommende musik. Torsdag aften i et udsolgt Store Vega var de da også blevet nedtonet, for der var ikke noget at være nervøs over.

Efter det sorthvide backdrop havde varslet dommedag, trådte Mø på scenen og lagde ud med et af aftenens mange nye numre. Herefter blev det tid til den velkendte og begejstringsopvækkende ‘Maiden’, hvor blæseinstrumenterne, der er en stor del af hendes lyd, blev tilføjet til line-uppet, hvilket bestemt klædte live-oplevelsen.

Læs også: Video: Se Mø fyre op for øm ballade i et kunstgalleri

En konstant under koncerten var de forklarende og stærkt gestikulerende arme og schwung i den karakteristiske fletning. Mø ligner stadig en ukontrollerbar energibombe på scenen, men det er tydeligt at se, at hun har fået mere live-erfaring siden den febrilske førstegangsoplevelse, og den feststemte trio, der udgør hendes livetrup, leverede en problemfri baggrund til Møs mere sikre vokal. Indimellem stak den dybe rungende bas dog så meget ud, at dele af det brogede fremmøde måtte tage hænderne op for ørerne.

Materiale er Mø efterhånden ikke fattig på. Det blev tydeliggjort i aftes, da flere ukendte numre kom til deres ret – og til dels afspejlede den mere afdæmpede og nyfundne side af hende hørt på ‘Bikini Daze’ – sammen med mere danseorienterede numre, der bar præg af Møs signaturlyd med de glittede guitarer og blæseinstrumenter.

Læs også: Billeder og reaktioner fra Mø i Store Vega

Under gennembrudshittet ‘Pilgrim’ kulminerede de sprælske udladninger i et velset stagedive, men tricket havde mistet pusten lidt, da hun gentog stuntet under ekstranumrenes ’Glass’. Og det var lidt symptomatisk for hendes optræden. Når man bogstavelig talt giver den hele armen fra første færd, får man skabt en djævel i form af et forkælet publikum, og det bliver svært at rejse stemningen yderligere.

Mø leverede uden tvivl en træfsikker præstation, der forenede både lyd, billeder og energi, men koncerten mistede en del af sin opbyggende effekt, når det hele blev sluppet løs fra start.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af