Mikael Simpson

Mikael Simpson har i og for sig selv neddroslet forventningerne til sit Beyoncé-lignende stunt: At udgive et album til digital download uden forhåndsomtale. Indholdet er sange, som han ikke vidste, hvad han skulle stille op med, har han udtalt. I så fald er ’Overspring (Samlet)’ et af de bedre indfald, dansk musiks krøllede laptop-general har fået.

Måske afslører sekvenseringen, at der er tale om en form for mellemspil: Techno-instrumentalnummeret ’Cykel’ passer ikke helt ind i helheden, og inkluderingen af en åbenlys bagatel som ’Hold om mig’ (foruden et remix) er sigende.

Læs også: Mikael Simpson udgiver 11 nye sange uden varsel

Resten af bidragene er dog af finsleben karat: Sarte, knitrende elektroniske vuggeviser som ’Dagene kommer’ og ’Endnu et sus’ driver dagdrømmende forbi, mens den duvende instrumental-dub ’Blaagaardsgade’ stikker positivt ud. ’Nu skal jeg sige at jeg elsker dig’ følger fornemt op på tidligere radiohits som ’Inden du falder i søvn’ og ’Lad det staa’: En simpel melodi tilføjet en lys, melodisk bas af New Order-skolen. Det ligefrem synger i nervebanerne, og hjertet svulmer, når Simpson mumle-synger sin naivt-ironiske tilfældighedspoesi.

Simpson udnytter som altid det danske sprogs hverdagsvendinger, talemåder og mest oplagte rimskabeloner. Findes der mon en øvre grænse for hans brug af enderimet ’sku’/’ku’?

Albummet sætter ikke afgørende nye aftryk. Det er dog indbydende og formfuldendt nok til at kunne begejstre enhver med en svaghed for dansk-englænderens efterhånden kanoniseringsværdige bidrag til den hjemlige sangskat.

Mikael Simpson. 'Overspring (Samlet)'. Album. Sølvstorm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af