Tomas Barfod

Med sit to år gamle debutalbum ’Salton Sea’ gav Tomas Barfod os sin vision for intelligent popmusik med den moderne elektroniske klubmusik som fundament. Det gjorde han aldeles fremragende, og på sin nye ep fortsætter den danske producer sine meritter i stort set samme formidable stil.

På debutalbummet nåede magien sit højdepunkt, når Barfod tilsatte sin let melankolske, svært melodiske og basdrevne housemusik den svenske sangerinde Nina Kinerts vokal. Det sker heldigvis endnu engang på ep’ens titelnummer, og endnu engang passer Kinerts ringlende klare fraseringer perfekt til det Barfod’ske univers, hvor det er ligeså vigtigt, at også hjernen får noget at arbejde med, selv om basarmen pumper heftigt i vejret.

’Happy’ fortsætter i samme dur. Her er det Eddie Chacon kendt fra 90’er hittet ’Would I Lie To You?’ med Charles & Eddie, der agerer vokal sparringspartner. Et tvetydigt nummer om at være glad, selv om ens venner dør, hvis tematik bliver understøttet sublimt af hvinende, forvrængede guitarelementer og Chacons lyse stemmeføring.

Læs anmeldelse: Tomas Barfod ‘Salton Sea’

’Tea Cup’ er mere analog i strukturen og knap så dansegulvsappellerende som de vokaldrevne numre, selv om man godt i en snæver vending kan vride sin krop i taktfaster spasmer til det huggende beat. ’Value of Feint’ er nærmest beatløs, og nummeret er med sine lyse synthakkorder lyden af solen, der står op efter en herlig sommermorgen efter en god fest.

Titelnummeret kommer også i et Jezus Million-remix, der erstatter den stramme basstruktur med noget løst trap-tingeltangel, men som i øvrigt er spil af tid i forhold til originalen. Til gengæld kommer det nummer forhåbentlig til at få maksimal airplay, da det simpelthen er et stykke genialt popmusik.

Tomas Barfod. 'Pulsing'. Ep. Secretly Canadian/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af