Timber Timbre – varme drømme bjergtog Vega

Timber Timbre – varme drømme bjergtog Vega
Foto: Malthe Ivarsson

»It sounds fucking great«, gjaldede det fra en fyr blandt det begejstrede publikum.

Lyden var da også afbalanceret til perfektion, så alle nuancer i canadiernes særegne univers kom til sin fulde ret. Fra Simon Trotters guitareffekter over Olivier Fairfields trommer og Mathieu Charbonneaus elpiano til Taylor Kirks vokal.

Den vokal er det naturlige centrum i Timber Timbres lydbillede og fyldte søndag aften Stauning-salen, indsvøbt i den karakteristiske slapback-effekt. Foruden at være velsignet med en gylden stemme er Taylor Kirk en ganske underholdende herre, som ikke er bleg for at anvende klassiske koncerttricks som at dedikere ’Hot Dreams’ til publikum og synge »I wanna dance with a Danish woman«, mens hans øjne flirtede med det modsatte køn.

Kontakten til publikum og Kirks underspillede attitude forstærkerede oplevelsen, så musikkens ildevarslende og mystiske væsen blev nærværende. Det var et skønt øjeblik, da han i ’Run From Me’ blev distraheret af nogle koncertgængere på de forreste rækker og grinende måtte afbryde nummeret.

Bandet var badet i et indtagende lys, blandt andet to røde lamper der gav associationer til lige dele havefest og lummer natklub. Det harmonerede fint med Timber Timbres lydbillede og gav oplevelsen en filmisk aura, som var vi statister i en Lynch’sk vision.

I forhold til koncerten i Huset for to år siden, hvor det blot var Taylor Kirk solo, stod det soleklart, hvor fantastisk et band, Timber Timbre er, og hvor meget sangene nyder godt af det organiske touch, de fire musikere giver dem. Det manifesterede sig blandt andet i omarrangerede versioner af ’Black Water’ og ’Lonesome Hunter’ og en lækker uptempo ’Magic Arrow’, hvor Kirks fraseringer satte en tyk streg under hans format som sanger.

Læs anmeldelse: Seks stjerner til Timber Timbres album ‘Hot Dreams’

Koncert. Koncert Lille Vega. Setliste: 'Grand Canyon''Beat the Drum Slowly''Simple Men''Lonesome Hunter''Until the Night is Over''Curtains!''Black Water''This Low Commotion''Hot Dreams''The New Tomorrow''Magic Arrow''Bad Ritual''Woman'+'Run From Me''Creep On Creepin' On''Knocking'
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af