Lily Allens ‘Sheezus’ er til tider morsom, til tider klichéfyldt

Lily Allens ‘Sheezus’ er til tider morsom, til tider klichéfyldt

For godt fire år siden pensionerede den altid konfrontatoriske Lily Allen sig selv, blandt andet ovenpå flere uheldige sammenstød med den britiske tabloidpresse. Men trods postulater om det modsatte, er det tidligere Myspace-fænomen alligevel tilbage.

Resultatet er comebacket ’Sheezus’, som, udover at ligne et temmelig banalt poke-fun af Kanye Wests ’Yeezus’-album, er stopmættet med Lilys sædvanligvis snappy – til tider satirisk morsomme, til tider bare klichéfyldte – punchlines, og mere eller mindre spidsfindige betragtninger, der denne gang også inkluderer den nye tilværelse med to småbørn og ægteskabets monogamiske for- og ulemper.

Der bliver langet til højre og venstre med spydigheder på den funkende ’Insincerely Yours’, og på den eminent flabede autotune-basker ’Hard Out Here’ frister omkvædslinjerne »Forget your balls and grow a pair of tits / It’s hard out here for a bitch« til fællesskrål.

På titelnummeret besynger Allen ligeledes sin egen usikkerhed over udsigten til at skulle tilbage i en popboksering, hvis andre hjørner okkuperes af divaer som Riri, Queen Bey, Gaga, Katy Perry og stjernefrøet Lorde. Allen er ikke bange for at udstille sig selv, og det er hendes allerstørste styrke.

Men ’Sheezus’ har alt for mange modstridende budskaber til virkelig at sætte sig fast. Der er ikke meget refleksion på den ’vi-to-for-altid’-sukkersøde høballe-schlager ’As Long As I Got You’ eller ’Our Time’, og ’Air Balloon’ lugter fælt af et M.I.A-rip-off.  Måske er det ikke så underligt, at Allen selv tidligere har erklæret sig enig i en fans Twitter-besked om, at hendes nye materiale er »pop rubbish«.

Lily Allens ‘Sheezus’ er til tider morsom, til tider klichéfyldt. 'Sheezus'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af