ASAP Rocky – NorthSide fik taget sin hiphop-mødom

Kompromisløs basfikseret hiphop skabte overraskende masseekstase.
ASAP Rocky – NorthSide fik taget sin hiphop-mødom
Foto: Benjamin Lund

Aldrig før i den aarhusianske festival korte historie har en så frådende fuldblodsrapper som ASAP Rocky stået på scenen.

Undertegnede havde tvivlet en smule på publikums opbakning, men det viste sig, at bookerne havde ramt helt plet. Fra første smældende trap-virvel og dommedagsgungrende bashug blev der øjeblikkeligt smidt hænder i vejret og hoppet omkring, som stod vi til et block-party midt i Harlem.

Den enorme kærlighed fra publikums side, så også ud til at komme en smule bag på Rocky, der dog besvarede den med en nerve og tilstedeværelse, der faktisk virkede ægte og uden nogen påtagethed. Han var flankeret af en dj og et par backing-musikere, der – heldigvis – ikke stjal opmærksomheden eller gjorde lyden alt for analog eller live-agtig. ’Goldie’ og ’Long Live A$AP’ blev hurtigt hevet frem og fik den forventede ekstatiske respons. Det samme gjorde ASAP Fergs ’Shabba’.

Læs også: Hør ASAP Rockys remix af Lykke Li

Men så forekom ét af de her tåbelige udfald, som hiphopkoncerter igennem historien desværre har været så rige på. Pludselig ville Rocky gerne spille nogle af sine yndlings-rapnumre for os, og det var da også sjovt at hoppe rundt til ’Jump Around’ i et minuts tid. Men da der så opstod tekniske problemer med næste nummer, og publikum prøvede at redde det hele med fællesråb på »ASAP! ASAP!«, faldt det pladask til jorden.

Noget af æren blev dog reddet ved at tænde op for den Skrillex-producerede ’Wild for the Night’, der satte gang i en massepsykose og et hav af crowd-surfing, som gav vagterne nervøse trækninger.

Godt at der blev rusket lidt op i den pæne festival.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af