Cancer

5 6
Det må og skal belønnes, når musikere risikovilligt kaster sig selv ind i musikken og både fører og bliver ført til uudforskede hjørner.
Cancer
Foto: Simon Birk

Endelig følte de, at de havde flirtet nok med os, When Saints Go Machine-frontmand Nikolaj Vonsild og Chorus Grants Kristian Finne Kristensen. Siden deres fælles sideprojekt forsigtigt kiggede frem i 2012 har deres intime elektronisk/akustiske lydunivers live knust hjerter i bundter, og med så langt et forspil er der altid chancen for skuffelse. Bare ikke fra de to, for minialbummet ’Ragazzi’ indfrier alle de usandsynlige forventninger.

For det første er debuten et positivt paradoks: På én og samme tid farlig og uendeligt kærtegnende. Det farlige ligger i sangenes skæve strukturer og overraskende c-stykker. ’Hunting Large Cats from Helicopters’ er eksempelvis instrumental og ambient i små seks minutter, før den bliver til en popperle for derefter til sidst at forsvinde ind i tågerne igen.

Kærtegn daler ned som dødsens smukke basgange og hammondorgel på åbneren ’Age of Pinballs’ eller fra alle de mange guitarspor, der synes at pakke hele udgivelsen ind i et kludetæppe af kærlighed, allermest på ’Hot Snake Dead Boy’.

Ikke mindst er tekstuniverset dragende. Sangtitler som ’Same Color as Digital Photography’ og ’Body on the Bones’ opbygger nysgerrigheden, som indfries i teksterne, der først og fremmest byder på en sværm af frit svævende aforismer. »Peel a lemon in the sky / make lemonade from the light«, synger Vonsild på ’Age of Pinballs’. Man besvimer næsten i ekstase.

Læs også: Top Track: Cancer ‘Same Color as Digital Photography’

Det må og skal belønnes, når musikere risikovilligt kaster sig selv ind i musikken og både fører og bliver ført til uudforskede hjørner. Især når resultatet også byder på melodisk velsignelse og lyrik med vinger.

Cancer. 'Ragazzi'. Album. Tambourhinoceros/ Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af