The Minds of 99 leverede rendyrket Roskilde-ekstase

Sekstetten spillede op til en smittende rockfest, der var en absolut fryd.
The Minds of 99 leverede rendyrket Roskilde-ekstase
Foto: Henriette Frausing

Iklædt et begejstret smil og en bluse så orange som Roskilde selv, indtog Niels Brandt selvsikkert Rising-scenen mandag aften med resten af Danmarks nye, store rockhåb i ryggen. Sjældent har et band set mere veltilpas ud på en scene end The Minds of 99 gjorde denne aften, og den gode stemning og brændende energi smittede straks af på publikum – helt ned til de bagerste crowdsurfende rækker.

Fra de første højenergiske numre beviste The Minds of 99, at det ikke er for ingenting, de har modtaget massiv og positiv omtale, siden ’Det er Knud, som er død’ indtog mangt og mangen radiostation. ’Et barn af min tid’ startede festen med sin legesyge, gedigne basgang, febrilske keyboard og udråbte vokal, som enhver kunne synge (læs: råbe) med på, og den energiske gejst blandt band såvel som publikum sparkede festen og den rendyrkede, løsslupne Roskilde-stemning i gang.

Den karismatiske Niels Brandts nasale vokal er ikke den stærkeste, men han slipper ualmindeligt godt fra at trække de lidt for høje toner i land med inderlig, indlevende råben og godt med reverb, hvormed han overbevisende og charmerende puster til det postpunk-glødende rockbål, der sprutter af varm energi.

Under ‘Tivoli’ viste Brandt dog overbevisende flot sin dybe spændvidde, indtil stemmen knækkede over i ren og skær begejstring – alt imens han boksede ivrigt i luften foran det øvrige femkløver, der beviste, at man, uanset instrument, kan hoppe hæmningsløst amok, imens man spiller.

Læs også: The Minds of 99: Tre koncerter vi glæder os til på Roskilde Festival

»Skal det stikke helt af?«, spurgte forsangeren sine medspillere. Og jo, det skulle det i den grad, idet den stærke ‘Fuglebur’ muntert blev fløjtet i gang. Det mere eller mindre instrumentale nummer gav bandet plads til for alvor at udfolde deres evner i det, der blev en dynamisk, spændingsfyldt kulmination og værdig slutning på det højstemte rockcirkus.

Der er ingen tvivl om, at energien og lidenskaben drev værket. I alt fra de tempofyldte trommer og den vibrerende guitar til Brandts dybtfølte tak og luftkys til publikum, sitrede The Minds of 99 af synergi og glæde.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

The Minds of 99 3

The Minds of 99. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af