The Minds of 99 – spilleglæde udover det sædvanlige

Årets dansksprogede sensation tilkendegav med al tydelighed, hvor meget de elsker at spille live.
The Minds of 99 – spilleglæde udover det sædvanlige
Foto: Benjamin Lund

At de har nydt en eksponentiel succesvækst henover foråret fremgik med al tydelighed ved det talstærke fremmøde ved P6 Beat Scenen, hvor The Minds of 99 gav en lektion i den energi og gejst, et debuterende band besidder.

Skiftevis med hænderne bag ryggen og skyggeboksende dirigerede forsanger Niels Brandt løjerne med kølighed og kontrol. Af og til løb han ud i kulissen og overlad scenen til musikerne, hvor det var særligt fornøjeligt at observere keyboardspiller Jacob Bech, der med flagrende langt hår, høj solbrille-faktor og skrigende orange trøje ingenlunde kunne skjule, hvor fedt han syntes det var at stå på scenen. Ligeledes havde bassist Asger Wissing masser af stage presence, når han satte fuld gas på de New Order-influerede figurer.

Læs også: The Minds of 99 anbefaler: Fem stærke 80’er-plader

Brandt udstrålede karisma i stride strømme og udviste synlig taknemlighed over publikums begejstring og fællessang på ‘Et barn af min tid’ og ‘Det er Knud som er død’. Numrene nød virkelig godt af live-settingen, som åbenlyst tilkendegav, hvor meget bandet nød at give den gas. Der var fuld tryk på den analoge Roland-synth i ‘Rav’ og i den formidable ‘Fuglebur’, hvor hele bandet var i instrumental nærkamp og spjættede rundt på scenen.

For nu at parafrasere over en af bandets tekstlinjer: Med en sådan optræden, som The Minds of 99 leverede på NorthSide, er der ingen skiderikker, som kan holde dem fast. Det var stærkt!

Læs stort interview med The Minds of 99 i det nye Soundvenue, der har bandet på forsiden.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide. Setliste: ’Et barn af min tid’’Rav’’Tivoli’’Ind at se stjerner’’Hurtige hænder’’Lytter’’Ballon/Ballon’’Det er Knud som er død’’Fuglebur’
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af