Damon Albarn – gadedrengesmilet glimtede som guld

Damon Albarn – gadedrengesmilet glimtede som guld
Damon Albarn på Arena. (Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue)

Når man får den engelske rapper Kano på banen som fuldgod erstatning for Del Tha Funky Homosapien på ’Clint Eastwood’ og selveste De La Soul fløjet ind fra USA til en storsvingende ’Feel Good Inc.’, kan man godt tillade sig at levere et hovedset uden sine mest kendte sange (på nær lige ’Tomorrow Comes Today’) og alligevel have publikum i sin hule hånd.

Det havde Damon Albarn i den grad i et propfyldt Arena, der overraskede positivt ved at respondere særdeles aktivt på et set, der trak på sangene fra Albarns barndomsnostalgiske og samtidsbekymrede soloalbum ’Everyday Robots’ fra tidligere i år (ikke mindst en afpillet ’Hostiles’ og en atmosfæreladet ’Hollow Ponds’), men også gled ud i grøfterne af hans repertoire.

Der var bidrag fra både The Good, The Bad & The Queen-tiden (en stampende ’Kingdom of Doom’ og en vredladen ’Three Changes’) og Rocket Juice & the Moon-projektet med Tony Allen og Flea (en mindre prangende ’Poison’) samt Blur-b-siden ’All Your Life’.

Poppens svar på det totale renæssancemenneske er han, Albarn. Det ene øjeblik farer han rundt og antænder en fest nede blandt publikum og svinger en guitar om halsen. Det næste indtager han sin klaverstol eller pipper i en melodika.

Sammen med sit ulasteligt velklædte band, The Heavy Seas, leverede det evigt ungdommelige ikon med det karakteristiske, smørrede gadedrengesmil en fremragende koncert, der havde modet til at bugte og slynge sig ad snoede stier såvel som ad brede boulevarder.

Albarn orkestrerede det hele med tæft og var aftenen igennem livsaligt velsyngende i front for et band, der både kunne levere en nærmest Queen-agtig bombast, når det passede ankermanden, og en listigt vuggende ska- og dub-præget rock, der vækkede minder om The Specials, 2 Tone-bandet bag Albarns erklærede yndlingssang ’Ghost Town’.

Men alt det var i lyset af det, der kom, blot et præludium for en mindeværdigt medrivende finale, hvor esserne blev smidt på bordet fra gorillaens ærme og fik teltdugen til at lette og begejstringsbrølene til at gjalde.

Den gode stemning blev kørt i land af charmerende gospel light-udgaver af ’Heavy Seas of Love’, ’Mr. Tembo’ samt Gorillaz’ ’Don’t Get Lost In Heaven’.

En stor koncert fra en uforlignelig ener.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Damon-Albarn_Roskilde-Festival2-foto-Tue-Blichfeldt

Damon-Albarn_Roskilde-Festival3-foto-Tue-Blichfeldt

Koncert. Koncert Damon AlbarnRoskilde FestivalArena
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af