Jack White – en tour de force i rockens urvæsen

Uden at fornærme skuffede Drake-fans var Jack White det helt rigtige valg som sidste headliner på Orange Scene. Ovenpå Stevie Wonders soul-parade var man helt rockhungrende, og det tog ikke ikonet fra Detroit mange øjeblikke, før den værste sult var stillet.

Med en gnistrende ‘Icky Thump’ betvang Jack White øjeblikkeligt Orange Scene med et overrumplende rocktog og et hold enormt kompetente musikere. Fordi han er sine evner helt bevidst, var koncerten én lang tour de force i spilleglæde og friske takes på et respektindgydende bagkatalog.

Det var lyden og synet af en musiker i total kontrol, og hvis kærlighed til rockens urvæsen dryppede ud af hver en pore, når han kastede sig ud i sydende versioner af ‘Black Math’ og ‘Three Women’, og leverede charmerende omarrangementer af ‘Fell in Love With a Girl’ og ‘Hotel Yorba’. Sidstnævnte serveret i en country-indpakning med hillbilly-fiol og pedal steel.

Læs anmeldelse: Jack White ‘Lazaretto’

En theremin smeltede perfekt sammen med resten af instrumenterne i ‘Missing Pieces’ og fusionen af rustikt saloonklaver og de sci-fi-agtige effekter demonstrerede, hvad det er, der gør Jack White til et unikum: Hans overlegne blik og øre for såvel tradition som fremtidsvision.

En forrygende ‘Steady As She Goes’, hvor Whites varierede fraseringer tog kegler, blev efterfulgt af en vidunderligt jammet ‘Seven Nation Army’, som effektivt afsluttede rockbraget. Med den største selvfølgelighed indtog Jack White sin retmæssige og fuldt fortjente plads blandt ikonerne og understregede sit format som guldrandet og gudsbenådet formidler af potent rockmusik.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert Jack WhiteRoskilde FestivalOrange Scene. Setliste:: 'Icky Thump' (The White Stripes)'High Ball Stepper''Lazaretto''Freedom at 21''Black Math' (The White Stripes)'Hotel Yorba' (The White Stripes)'Temporary Ground''Love Interruption''Cannon' (The White Stripes)'Fell in Love With a Girl' (The White Stripes)'Just One Drink''You Don’t Know What Love Is (You Just Do As You’re Told)' (The White Stripes)'Blue Blood Blues' (The Dead Weather)/'Pipeline' (The Chantays-cover)/'Top Yourself' (The Raconteurs)'Missing Pieces''We’re Going to Be Friends' (The White Stripes)'Three Women''The Hardest Button to Button' (The White Stripes)'Would You Fight For My Love?''I’m Slowly Turning Into You' (The White Stripes)'Steady As She Goes' (The Raconteurs)'Seven Nation Army' (The White Stripes)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af