Morrissey

Moz serverer lyriske stikpiller i massevis.
Morrissey

Det rager os en bønne, at verden er af lave! Men det vedkommer i den grad 55-årige Steven Patrick Morrissey. Den legendariske The Smiths-frontmand er nemlig efter fem års albumtørke klar med endnu en samling skarpskårne lyriske stikpiller rettet mod korrupte og krigshungrede magthavere, barbariske dyremishandlere og alle vi jævne og holdningsfattige mennesker, som passer vores eget, mens verden brænder omkring os.

»World peace is none of your business / so would you kindly keep your nose out / the rich must profit and get richer / and the poor must stay poor«, er det sørgelige verdensbillede, som Moz tegner i det dynamiske og veloplagte titelnummer. Slutteligt falder pointen: »Each time you vote you support the process«. Vi er alle skyldige og bør stå ved vores fælles ansvar nu!

Hovmodet står ligeledes for fald på den flamboyante crooner ’I’m Not a Man’ og det herligt snurrende singleudspil ’The Bullfighter Dies’. I det alternative rocklandskab møder vi her miljøaktivisten og dyrevelfærdsforkæmperen Morrissey. På førstnævnte giver hovedpersonen afkald på sin mandighed, hvis det at være en rigtig machomand, er lig med at være en skruppelløs kyniker, der er villig til at forpeste planeten for at opnå rigdom og succes, mens han på sidstnævnte godter sig over, at tyren for en sjælden gangs skyld får sat hornene i tyrefægteren, som må lide en pinefuld og æreløs død.

Det kan naturligvis lyde både bedrevidende, fordømmende og frelst, men er det ikke sådan, vi kender og elsker Morrissey? Albummet er i alt fald endnu en samling stærke sange fra en evig kontroversiel kunstner tæt på topformen.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Morrissey. 'World Peace Is None of Your Business'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af