Tidlige Armbånd gik fra kaosforherligende rockorkester til skabagtigt partyband

Den musikalske oprigtighed var savnet under bandets stilforvirrede koncert på Roskilde Festival.
Tidlige Armbånd gik fra kaosforherligende rockorkester til skabagtigt partyband
Foto: Tue Blichfeldt

På plade lyder Amager-trekløveret Tidlige Armbånd som et kaosforherligende rockorkester med en smittende popsensibilitet, hvor Anders Hjernøs hverdagspoetiske tekster effektfuldt akkompagnerer det rumsterende lydbillede.

Live på Roskilde Festivals Rising-scene valgte bandet imidlertid at vægte de konformitetsforagtende og gøglede aspekter af deres lyd i så ekstrem grad, at ethvert tilløb til musikalsk oprigtighed druknede i malplacerede elektroniske indslag, bølgebrus, fuglekvidder og generel lummerhed.

Trekløveret var i dagens anledning udvidet til en kvintet, og selv om der blev hamret igennem på guitar og trommer undervejs, ikke mindst på den fine og uforstillede ’Din natur’, fyldte eksperimenterne med funkede rytmer, elektroniske beats og autotune (ja sgu) så meget, at Hjernø og co. tog sig ud som et skabagtigt partyband.

Undervejs blev der løbet på stedet, strippet, bældet Asti og skreget skingert, og et uvedkommende cover af Lis Sørensens ’Verden er i farver’ indikerede blot yderligere, at Tidlige Armbånd havde haft en lidt for sjov mandag nat på campingområdet.

Uforudsigeligheden blev til stilforvirring, og uhøjtideligheden til krukkeri, hvilket var synd, for de kan så meget mere end det.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Tidlige Armbånd_03
Tidlige Armbånd_05

Koncert. Koncert Tidlige ArmbåndRoskilde FestivalRising
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af