Sébastien Tellier ‘L’Aventura’

Inspireret af Brasilien og sin egen barndom har den franske charmør kastet sig ud i endnu et musikalsk popeventyr, hvis storladne og drømmende melodier sætter fantasien på arbejde. Det afhængighedsskabende album med den passende titel er noget nær det ideelle soundtrack til sommerferien.

Her er Telliers rolige, dybe og meget franske vokal tilbage, som en balancerende modvægt til den eksotiske, calypso-klingende percussion. Det er dejligt, for Telliers styrke ligger i hans evne til udramatisk at skifte mellem det sensuelle og nostalgiske.

Hans idé med pladen var at skabe et musikalsk gensyn med sin franske barndom, på mærkværdig vis inspireret af Brasiliens fjerne ønskeverden, men det giver fantastisk god mening, netop fordi han er en mester i at mikse genrer og stemninger. Fra franske ballader over synthfyldt jazz til elektronisk calypso på ‘Sous Les Rayons Du Soleil’ og ‘Ma Calypso’, hvor man bliver drømmefanget af svævende strygere og fantasier om sol og sommer. Det hele foregår dog ikke uden en følsom, underliggende sentimentalitet, der fylder mere på eksempelvis ‘Comment Revoir Oursinet’ i form af lettere lidende keyboardtoner.

Telliers talent for elektroniske popballader viser sig atter tydeligt, og de komplekse rytmer flyder passioneret ind i hinanden: De 53 minutter føles som et splitsekund i franskmandens fængslende varetægt. Han har desuden fået hjælp fra brasilianske Arthur Verocai og den franske legende Jean Michel Jarre til produktionen af et album, der uden tvivl er noget af det bedste fra Telliers siden nogensinde.

Sébastien Tellier ‘L’Aventura’. Album. Record Makers.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af