Kalaha

Rumpistol, Spejderrobot, Emil de Waal og Niclas Knudsen har slået sig sammen som Kalaha.
Kalaha

Med kunstnernavnet Kalaha og et album med titlen ‘Hahaha’ burde der være grænser for, hvor alvorligt man bør tage denne danske kvartet, men ambitionen om at blande elektronisk musik med jazz og afro lever i bedste velgående blandt Rumpistol, Spejderrobot, Emil de Waal og Niclas Knudsen. Debuten byder på flabede, farverige og fyldige fortolkninger af medlemmernes bagkatalog, fra Rumpistols sløvt melankolske ‘Amar’ til Emil de Waal og Spejderrobots hyperaktive ‘K-Sounds.’ Det er seriøse sager, men selv om pladen er let tilgængelig, bliver der ikke leflet for nogen.

Albummet blev til under Strøm festival 2013, hvor de fire musikere udforskede samspillet mellem elektronisk musik og jazz på DGI Byens tag. Liveoptagelsen flyder let og elegant, og selv om Kalaha til tider løber mere løbsk end godt er, taber man som lytter aldrig interessen. Numrene er ofte jazzede, af og til kaotiske, og kun sjældent forudsigelige. Den slags eksperimenter har før båret frugt hos for eksempel Battles, Don Caballero og Flying Lotus, og Kalaha gør dem kunsten efter.

De mange gode takter stikker i øst og vest, og det eneste, man savner, er at de samlede sig i én retning. Der findes forhåbentlig et kompromis mellem det strømlinede og det spraglede, som gruppen i øjeblikket hælder til, der ikke koster alt for meget uforudsigelig charme. Hvis målet med Kalaha var at vise potentialet blandt fire musikere og deres respektive baggrunde, er albummet dog en klar succes. Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Kalaha. 'Hahaha'. Album. Rump.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af