Perfume Genius

Perfume Genius

Mike Hadreas har undergået et hamskifte på sit tredje Perfume Genius-album: Fra introverte klaverballader a la Rufus Wainwright til en konfronterende electronica, hvor stilheden mellem tonerne dog vejer lige så tungt som de skærende elektroniske detonationer eller vokale udråb.

Hadreas har arbejdet sammen med PJ Harveys faste samarbejdspartner John Parish og Portishead-guitaristen Adrian Utley, og det kan høres. Ikke mindst på nummeret ’My Body’, der lyder som en klart opdelt mutation mellem Harveys begærlige blues anno ’Rid of Me’ og de hårdere numre fra Portisheads ’Third’.

Albummet ånder ved sine udprægede kontraster. Der er sarte, introspektive klaverøjeblikke såsom ’I Decline’, ’Don’t Let Them In’ og titelnummeret, der fungerer som lindrende oaser imellem de mere udadvendte, skiftevis passionerede og indignerede numre, hvor et hårdt trommebeat dominerer.

Allerbedst er anti-homofobi-hymnen ’Queen’, hvor Hadreas angriber alle de der ikke kan acceptere en anderledes livsstil, fordi de dybest set er bange for verden (og måske bange for sig selv): »Don’t you know your queen? Cracked, peeling, riddled with disease, don’t you know me? No family is safe when I sashay«, synger han med adresse til de stereotypier, der klæber til den flamboyante bøsse. Hans selvbekræftelse er triumferende, nærmest truende, og står smukt i forhold til tvivlen og det lurende selvhad han giver udtryk for andetsteds.

Den nye, aggressive stil klæder i den grad Hadreas. Man ser konturerne af et helt menneske – i både triumf og fiasko – på ’Too Bright’, der både berører og begejstrer.

Læs anmeldelse: Perfume Genius ‘Put Your Back N 2 It’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Perfume Genius. 'Too Bright'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af