Nelson Can ‘Now Is Your Time to Deliver’

Det lyder stadig råt og ukompliceret, men Nelson Cans debutalbum er effektivt og frit for unødvendigt pis.
Nelson Can ‘Now Is Your Time to Deliver’

Der er noget nøgent over debutalbummet fra danske Nelson Can. For selv om bandet er blevet pudset af siden deres to tidligere ep’er, er lyden stadig rå og ukompliceret. Den er også hamrende effektivt og heldigvis ikke så gennemgående unuanceret, som man kunne frygte.

Trioen bruger kun tre virkemidler: Forsanger Selina Gins intense vokal, Maria Juntunens utøjlede trommer og Signe Tobiassens taktfaste bas. Og mere behøver de ikke for at skabe en solid rockoplevelse.

Især bassen stjæler lydbilledet på åbningsnummeret ‘Miami’, og det er forunderligt, hvor meget alsidighed der tvinges ud af strengene. Det samme gør sig gældende på den bombastiske ‘Glorious’ og ‘Attack’, hvor også Selina Gins oprivende stemmebånd gør sig bemærket.

Den endelige vokalmæssige magtdemonstration finder man dog på titelnummeret. Her slås det fast, at Nelson Can ikke kun er garant for slagkraftig og udtryksfuld minimalrock, men også en bemærkelsesværdigt hæs og effektfuld vokal, der nemt følger trop, når instrumenterne utrætteligt dundrer derudaf.

Det er nemlig hovedsageligt, hvad instrumenterne gør pladen igennem. De dundrer, hamrer og brager, og det levner ikke meget plads til sidespring. For med undtagelse af den atypiske og slemt kække ’Talk About It’ og det slæbende afslutningsnummer, ’You Don’t Know’, der kan betragtes som Nelson Cans bedste bud på en sjæler, er bandet deres effektive buldren tro.

Forvent ingen afstikkere eller overrumplende overraskelser undervejs. Men forvent heller ikke noget unødvendigt pis.

Læs også: Video: Nelson Can rocker ud med Twerk Queen

Nelson Can ‘Now Is Your Time to Deliver’. 'Now Is Your Time to Deliver'. Album. Like a Can of Beans.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af