10 fede podcasts om klubmusik

Få masser af nye input indenfor house, techno, dubstep og alt derimellem.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Essential Mix

Den legendariske engelske dj Pete Tong har siden 1993 kørt sine ugentlige podcasts, Essential Mix, på BBC Radio 1. Musikken er en blandet pose bolsjer, hvor du kan støde på navne som for eksempel Maya Jane Coles, Disclosure, Netsky, Skrillex og Paul Kalkbrenner. Disse podcasts ligger alle i den melodiske ende og er derfor gode til nybegynderen i det elektroniske lydunivers.

Dj-dronningen, Nina Kraviz, der gæstede Culture Box sidste forår, var også en tur forbi Pete Tong i 2012 og lave dette fine set, hvor lyden er stærkt inspireret af, hvad man kan finde på houseklubben Panorama Bar i Berlin en mandag morgen, hvor festen har været i gang i 36 timer.

Følg med hos BBC HER.

Opdag flere podcasts om elektronisk musik på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Boiler Room

Boiler Room har med rekordfart vokset sig til at være en af verdens førende podcasts siden sin start i 2010.  Konceptet har spredt sig til flere forskellige storbyer rundt omkring i verden, hvor hvert sted har fokus på den subgenre, der er mest karakteristisk for byens undergrundskultur. I den berlinske udgave kan du møde nogle af verdens største dj-navne, som til dagligt har hjemme på Berlins utallige, legendariske house –og technoklubber.

Den tyske technokonge Sven Väth lavede tilbage i 2012 dette fantastiske set, hvor han mestrer den tech’ede lyd til perfektion og gør den monotome del i settet spiselig for nybegynderen.

Følg med hos Boiler Room HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Invite Choice

Bag Invite står den hollandske dj Tim van Paradijs, der i 2011 lancerede sin egen podcastserie, Invite Choice. Selv om Holland ikke er kendt for at føre den berlinske technotradition videre, så kunne disse podcasts ikke gengive lyden mere præcist. Kort sagt: Luk øjnene og din fantasi vil føre dig tilbage på de svedige og dystre dansegulve på Berghain og Tresor.

En af Berlins nye funklende stjerner er den 24-årige Kobosil. Med sit residency på verdens førende technoklub, Berghain, er han et glimrende eksempel på den berlinertradition, som Invite viderefører og tilbyder sine lyttere.

Få masser af Invite Choice-podcasts på deres Soundcloud HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Juno Deep House Podcast

Hvad er en søndag med tømmermænd og/eller efterfester uden en lydmur af lækker, kælende lyde til at forkæle dine festtrætte ører med? Her er musikstreamningstjenesten Juno Downloads en god hjælper med deres serie af deep house-podcasts. Forskellen på denne type podcast og de øvrige er, at det ikke er en bestemt dj, der har lavet et decideret set, men i stedet en selektion af ugens bedste tracks på junodownload.com – dog med flydende overgange. Lyden er altid dejlig rolig, men uden at blive kedelig.

Juno Deeo House Podcast i iTunes.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Drumcode Radio Podcast

Den svenske technopioner Adam Beyer, der ejer technopladeselskabet Drumcode, har også sine ugentlige podcasts. Drumcode har en meget distinkt lyd, og deres udgivelser er nærmest auditivt vandmærket, hvilket også gælder for deres podcasts. Disse podcasts bliver normalt også gæstet af dj’s fra selskabets egen stald, som blandt andet tæller Alan Fitzpatrick, Cari Lekebusch, Dustin Zahn og Joseph Capriati.

Så er man vild med techno, eller vil man udfordre sin musikalske horisont, er det her, det skal gøres. Men der gives ingen garanti for, at dine ører ikke vil bløde bagefter.

Drumvode Podcast i iTunes.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Dancetrippin.tv

I Holland år 2000 dukkede en ny tv-kanal op ved navn dancetrippin.tv, der kører 24 timer i døgnet. Som navnet anslår viser kanalen live-sets fra fester og festivaler, hvor nogle af verdens bedste og største dj’s spiller. Dermed er der mulighed for at få festen bragt hjem i din stue – dog kun hvis du bor i Holland og Kroatien. På Youtube kan du dog finde episoder sendt på kanalen fra house –og technolegender som Solumon, Reboot, Richie Hawtin og Carl Cox.

Desuden udgiver dancetrippin.tv også forskellige mixtapes, blandt andet her fra den danske housepioner Christian Nielsen. 

Følg med hos Dancetrippin.tv HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. CLR

En af grundstenene bag den tyske technoscene, som den ser ud i dag, er dj’en Chris Liebing, der ejer pladeselskabet CLR, som også udgiver podcasts. Disse podcasts indeholder lidt af hvert genremæssigt. Du kan opleve alt fra den dubbede techno til monotom techno over i en noget mere eksperimentel form for techno.

De to efterhånden aldrende herrer fra Hardfloor viser her et stykke technohistorie i en opdateret version, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse i, hvordan technoen lød i sine unge dage i 90’erne.

Følg med hos CLR HER.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. The Garage Hour (Rinse FM)

I det engelske finder man Rinse FM. Radiostationen har sin profil dybt begravet i klassiske London-genrer som grime, dubstep, house, jungle og UK Funk. I sin spæde start i 1994 var Rinse FM en piratradio, der dog hurtigt voksede sig stor, og nu er hjem for sværvægtere som Skream og Oneman. I 2010 fik radioen så deres FM-licens.

Podcasten ‘The Garage Hour’ fokuserer på house med ghetto –og garageislæt fra dj’s som Huxley, DJ Q, Matt Jam og DJ fonti.

Find masser af Rinse FM-podcasts på deres Soundcloud HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. TweakFM Copenhagen

Hjemme i Danmark må en af vores store stoltheder i podcast-regi uden tvivl være TweakFM. TweakFM er et ugentlig radioshow på FM 95.2 MHz, der sendes mellem 21.00-23.00 hver fredag, hvilket gør programmet til den perfekte partystarter, selv om musikken oftets er i den mere chillede ende, hvad enten der er tale om techno eller house.

Mange af de store bookinger på Culture Box tager lige et smut forbi studiet og giver et set inden nattens fest. Derfor har navne som Answer Code Request, Steffi, Rødhåd, Boris, Prosumer og danske Martinez spillet TweakFM op til ballade.

Følg med hos TweakFM HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Resident Advisor Podcast

Resident Advisor så dagens lys i 2001 som et online nyhedsmagasin for den elektroniske musiks mange afskygninger, der har til formål at fremme klubmusikken verden over og skabe en fælles platform for dennes artister, fester, musik og publikum.

Udover nyheder, dj-charts, dk-kartotek med mere udsender Resident Advisor også podcasts som en ugentlig tilbagevendende feature. Blandt andet har navne som ItaloJohnson, Anton Zap, James Holden, Danny Tenaglia, Caribou, Tony Lionni og Mr. G givet deres bidrag.

Resident Advisor i iTunes.

Læs også: Her er ugens 10 fedeste fester

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af