Broken Twin deler festivalminder: »På en måde var det lidt komisk at stå der og græde helt alene«

Majke Voss Romme spillede på NorthSide og er lige om lidt klar til Roskilde Festival. Her fortæller den danske sangskriver og sangerinde om sine egne festivalminder.
Broken Twin deler festivalminder: »På en måde var det lidt komisk at stå der og græde helt alene«

Min bedste festivaloplevelse?
»Måske End of the Road i England. Det er en lille, uafhængig festival placeret i en skov. Jeg skulle spille der nogle år tilbage og havde en del venner, der tog derhen, som jeg boede med. Nogle gange føler jeg mig 80 år indeni, så jeg nød egentlig bare, at der var grønt græs, varm cider, påfugle og kærlighed. Et afbræk fra at være på tour«.

Bedste festivalkoncert jeg har spillet?
»Det var nok på End of the Road, selv om alt der kunne gå galt gik galt. Både før og under koncerten. Vores backline var ikke kommet frem, vi havde ingen lydprøve, vores set blev cuttet i længden, klaveret brændte sammen midt i koncerten, ind med et nyt og sådan… Men det var alligevel en af de bedste, for vi var tvunget til at give langt mere, end vi havde. Sådan kan modstand jo give lidt mere nærvær nogle gange«.

Mest hjerteskærende koncertøjeblik?
»Jeg ved ikke, om det var hjerteskærende, men jeg havde i hvert fald et slags øjeblik til Portishead på Roskilde Festival nogle år tilbage. Jeg havde drukket for meget, røget noget, jeg ikke skulle have røget, var blevet væk fra mine venner og stod helt desillusioneret og alene overfor det her følelsestunge musik. Jeg ved ikke, på en måde var det lidt komisk at stå der og græde helt alene, men der er bare noget med det at være alene i sådan en stor mængde af mennesker. Senere fandt jeg ud, at to af mine venner, som også var blevet væk, havde haft den samme oplevelse«.

Den største fuckup, jeg har lavet på en festivalscene?
»Jeg flyver som regel ikke rundt på scenen, når jeg spiller, så jeg husker ikke at have lavet noget voldsomt dramatisk kiks. I så fald har jeg glemt det igen«.

Musikere der gerne måtte gæste mig på scenen?
»Dylan og Bruce Springsteen i drømmeland. Eller Nico og Jim Morrison til et ekstranummer fra det hinsidige«.

Et særligt pre-koncertritual?
»Jeg har en ven, som plejer at bide lidt i noget ingefær og give sig selv og de andre i bandet et par lussinger, inden de går på. Vores ritual er lidt mere enkelt, ømt og stille, men den slags virker jo bedst, når man ikke snakker for meget om det. Så lad os holde os til ingefær-historien?«

En festival jeg ville elske at spille på?
»En festival et sted på Island måske? Fordi jeg virkelig gerne vil til Island. Ellers bare et sted, hvor der er varmt!«

Broken Twin spiller på Pavilion-scenen fredag den 3. juli kl. 13.00.

Læs også: Roskilde Festival: 10 bud på årets ultimative lejrsang

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af