Distortion: De fem fedeste ting vi så til Final Party

Vores musikalske højdepunkter fra lørdagens store finalefest.

1. Wooden Wisdom & DJ Fitz
22.00, Distortion-scenen

I et propfyldt telt holdt Elijah Woods dj-duo Wooden Wisdom og vennen DJ Fitz hof i tre timers tid, og at dømme ud fra en halv times smagsprøve var det en ret god og afvekslende én af slagsen. De tre dj’s havde elendig mixer-teknik, men det betød mindre, da der var herlig saft og kraft i de eklektiske tracks, som bød på bongotromme-inferno, disco med 80’er-saxofon og 70’er-orgel og beskidte latinamerikanske cumbia-rytmer. Det føltes lidt som at være budt med til en privatfest, hvor tre nørder med god musiksmag står over i hjørnet og holder festen på kogepunktet. HF

2. S!vas
23.30, Royal Stage

Ukendt Kunstner var lettere irriterende en halv time forsinket, men det var bestemt til S!vas’ fordel, der altså overtog det sydende publikum i direkte forlængelse af Hans Philip og Jens Ole McCoy. ’Markering’ lagde for, og rapperen dirigerede publikum efter næsten fri vilje i et set, der med massiv bas var skræddersyet til tidspunktet. Den udendørs containerborg, Royal Stage, var desuden Distortion Ø’s stærkeste scene, der med lysshow, visuals og flammekastere gav et ekstra boost til revolutionen på scenen. Som bonus fik vi også serveret det nye nummer ’Teknik’, der havde selveste Zlatan Ibrahimovic som en konstant lyrisk genganger. CW

3. Dj Koze
01.00, Pampa Records (Tipi-teltet)

Den karismatiske house-maestro må siges at være et af dette års absolutte dj-scoops for Distortion, og tyske Stefan Kozalla – som han borgerligt hedder – leverede da også i fuldstændig overlegen stil. Der blev lagt for med luksuriøs og dybt groovende filter-house, før settet tog den forventede eksperimenterende retning. Har man hørt DJ Kozes egne produktioner og ikke mindst remixes ved man, at han ikke er bleg for at putte underligt forvrængede vokaler og sært dissonante, langtrukne melodielementer i sin house-cocktail. Det er i det felt, at DJ Koze for alvor skiller sig ud fra mængden af tyske techhouse-producere, og forhåbentlig var det i afarter af dette, at resten af det tre timer lange set bestod. HF 

4. Siriusmodeselektor
02.00, Red Bull Music Academy Stage

Hvis Dj Koze var årets dj-scoop tager Siriusmodeselektor måske prisen for årets live-bookning. Trioen består af de tyske ghetto-tech-krigere Modeselektor og deres label-kammerat – og mindst ligeså alternativt groovende – Siriusmo. Stående helt nede i klatrehallens grotte foran en stor skærm med tegneserie-visuals lignede og lød koncerten til forveksling enhver anden Modeselektor-koncert, men overraskende nok gik det tætpakkede publikum ikke i decideret ekstase under knaldhårde techno-hits som ‘Evil Twin’ og ‘Black Block’ – måske fordi folk havde forventet en lille smule mere? Den medrivende afveksling mellem glitchet electro og full-on techno fungerede dog som altid fremragende, men det var ikke rigtigt til at bestemme, hvad Siriusmo tilførte projektet, og det var egentlig en smule skuffende. HF

5. Actress
03.00, Royal Stage

Mens solen kastede sine første nye stråler over Distortion og gjorde lørdag nat til søndag morgen, steg en lille mand iført en stramt tillukket hættetrøje, der fik ham til at ligne Kenny fra ’South Park’, op på Royal-scenen. Det var den britiske producer Actress, og havde man forventet alternativ industriel electro a la det, han har udgivet i eget navn over de seneste ti år, kunne man godt tro om igen. I stedet blev vi taget med på en rejse tilbage til tiden omkring slut-80’erne og start-90’erne i en blanding af prototype-electro, som den blev dyrket i Detroit, og industriel techno, som man dansede til under utallige raves for over 20 år siden. Det passede fuldstændig perfekt til omgivelserne, for selv om musikken var så mørk og dyster, at den egentlig burde indtages dybt nede i en sort og dunkel natklub, så tilførte de rå og industrielle omgivelser på Refshaleøen lige musikken et ekstra lag. Pludselig virkede den maskinelle forbindelse mellem technoen og det mekaniserede samfund helt indlysende. HF

Læs også: Distortion lukkede med manér: Se stort billedgalleri fra Final Party med Elijah Wood

Læs også: Se billeder: Ukendt Kunstner og S!vas fyrede op for Distortions Final Party

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af